Volledig scherm
PREMIUM
Fietje de Vries van het Platform Gehandicapten Dalfsen toonde al eerder aan dat de lift voor rolstoelers bij het Dalfser gemeentehuis niet werkt. © Frank Uijlenbroek

Vernieuwing Voorplein gemeentehuis Dalfsen: raad komt maandag weer niet tot een besluit

Vernieuwing van het Voorplein van het gemeentehuis van Dalfsen blijft nog steeds punt van discussie. Voor de derde keer werd een (ongewijzigd) collegevoorstel door de raadsfracties besproken, andermaal was er geen overeenstemming.

De raadscommissie was maandagavond in meerderheid tegen de aanpak die het college voorstaat. Dat wil een renovatie waaraan een prijskaartje van 350.000 euro hangt. Dat vinden de meeste fracties veel te duur.

  1. Op het treinstation van Dalfsen vinden blinden en slechtzienden wél de weg
    PREMIUM

    Op het treinstati­on van Dalfsen vinden blinden en slechtzien­den wél de weg

    Anita Beenen schuifelt met haar rood-witte stok over het geribbelde pad bij het station in Dalfsen en komt aan bij vier vlakke tegels die in een vierkant in de straat zijn gelegd. Ze steekt haar vinger op, ten teken dat ze aan het gezelschap dat haar vergezelt iets uit wil leggen. ,,Kijk, als je een visuele beperking hebt, dan weet je nu wat je te wachten staat. Een keuzemoment. Ga je linksaf, of rechtdoor?”

Vechtdal