Volledig scherm
Olga Commandeur in Dalfsen. Foto: FFU Press Agency

Video | Senioren Dalfsen krijgen eigen 'speeltuin' bij Rosengaerde

DALFSEN - Olga Commandeur bleek ook bij woonzorgcentrum Rosengaerde in Dalfsen een garantie voor vrolijk bewegen. Net als dagelijks op televisie bij Nederland in Beweging.

De oud-atlete uit Beverwijk is tegenwoordig een bekende fitnesscoach en met haar 57 jaar nog altijd een flitsende verschijning. Commandeur luisterde de officiële opening van de gloednieuwe beweeg- en leeftuin van Rosengaerde op en kreeg bewoners, al dan niet met rollator, buurtbewoners en personeel met een vingerknip in beweging. ,,Kom mensen, we laten de spierballen er even uitknallen!''. En vrolijk lachend kwam het hele gezelschap, ondanks de frisse herfstwind, in beweging.

Ook anderen
De beweeg- en leeftuin van Rosengaerde is niet alleen bestemd voor bewoners van het complex, het is ook de bedoeling dat scholen en andere organisaties gebruik van de muziekbal, loopbrug en voetfiets gaan maken. Anita Bosch, medewerker van het team Welzijn van Rosengaerde is de initiatiefnemer van dit project, ondersteund door teammanager Miranda Zwijnenberg. In de toekomst komen er nog meer toestellen in de 'speeltuin'.

Olga Commandeur heeft officiële opening verricht van de gloednieuwe beweeg- en leeftuin van Rosengaerde. Meer op www.destentor.nl/1.6530215

Vechtdal