Volledig scherm
De dolle stier werd met touwen vastgezet en in bedwang gehouden. © Gino Press

Video | Stier door het dolle heen in Dalfsen

DALFSEN - Een ontsnapte stier zorgde maandagmorgen voor commotie aan de Rondweg in Dalfsen. Het dier was losgebroken en in een sloot terecht gekomen. Nadat het de brandweer lukte om het dier uit de sloot te vissen werd de stier pas echt dol. Met moeite lukte het om de dolle stier met touwen vast te zetten aan een boom.

De brandweer werd rond 7.15 uur opgeroepen om hulp te verlenen bij een 'kalf' in nood aan de Rondweg in Dalfsen in een sloot nabij park Bellingeweer. De brandweer trof echter geen 'kalfje' aan, maar een grote stier van een paar honderd kilo. Deze was losgebroken uit een stal. De eigenaar had het dier gespot in het water tussen het riet en de brandweer gebeld. Met veel mankracht en een lier van de brandweerwagen lukte het uiteindelijk de 'bolle' op het droge te krijgen.

Hier bleek deze tóch niet zo uitgeput als gedacht. Als een dolle ging het dier te keer. Gelukkig zat hij vast met touwen om een boom, dit had de brandweer al voorzien. Even leek het beest los te komen maar de brandweer hield hem in bedwang. Er moest een dierenarts aan te pas komen om wat verdoving toe te dienen. Hier was een dubbele dosis voor nodig, na de eerste werd hij alleen maar wilder.

Uiteindelijk onder begeleiding van een tractor werd de stier teruggebracht naar de stal waar hij thuishoort.

Een losgeslagen stier zorgde maandagochtend 24 oktober voor commotie in Dalfsen.
  1. Lemelervelder wordt clubheld SC Lemele dankzij Eagles

    Lemelervelder wordt clubheld SC Lemele dankzij Eagles

    Jan Vlietstra is door SC Lemele gehuldigd als 'Clubheld van de Amateursport' in de gemeente Ommen. Na de thuiswedstrijd tegen Avereest werd het clubicoon zaterdag getrakteerd op een oorkonde, een mooie bos bloemen en een daverend applaus. De 76-jarige Lemelervelder is al lid sinds de oprichting in 1965. Hij voetbalde lang in het eerste elftal waarmee hij in 1968 kampioen werd, en werd daarna ook een zeer gewaardeerde vrijwilliger. 

Vechtdal