Vier miljoen (!) kijkers nieuw seizoen De Luizenmoeder: ‘Veeg mij maar op!’

videoDe razendpopulaire comedy De Luizenmoeder is zondagavond aan het tweede seizoen begonnen en Twitter loopt weer over. Hoe reageert Nederland op de lotgevallen van Juf Ank (actrice en scenarioschrijfster Ilse Warringa uit Dalfsen) en de andere personages? 

Vorig jaar was de seizoensopener goed voor 1,6 miljoen kijkers, maar dat was inclusief mensen die in de dagen erna terugkeken. Op de avond zelf keken 750.000 mensen. De vorige best bekeken uitzending van De Luizenmoeder was de vierde aflevering van het eerste seizoen. Die was op de avond zelf goed voor 3,5 miljoen kijkers, met ‘terugkijkers’ in de dagen erna erbij liep dat op tot 4,7 miljoen. De kans is vrij groot dat dat ‘totale’ kijkcijferrecord door de startepisode van het tweede seizoen er nu al aangaat, aangezien er nog ‘slechts’ 780.000 kijkers nodig zijn die deze week het programma terugkijken.

Curlingouders

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen doet de term ‘curlingouders’ z’n intrede (ouders die alle obstakels voor hun kroost uit de weg willen vegen). Het is meteen trending topic op Twitter. Verder wordt een nieuwe leerling welkom geheten op school: Achmed. Juf Ank spreekt zijn naam uit als Agggmed. De vader van de nieuwe leerling krijgt het zwaar te verduren als hij bij een brandoefening wordt aangezien voor een terrorist. Kortom, De Luizenmoeder wringt weer.

Reacties

Op Twitter is er veel lof voor dit soort - en andere - ongemakkelijke momenten. De serie zou Nederland ‘een spiegel voorhouden’. In mindere mate zijn er mensen die teleurgesteld reageren, ze hadden er meer van verwacht. Ook zijn er kijkers die De Luizenmoeder simpelweg niet grappig vinden.

Overigens beleefde First Dates Hotel een mooie start op NPO 3 direct na De Luizenmoeder, met een miljoen kijkers.

Op Twitter is er veel lof:

In mindere mate zijn er mensen die teleurgesteld reageren, ze hadden er meer van verwacht. 

Ook zijn er kijkers die De Luizenmoeder simpelweg niet grappig vinden.   

En dan heb je nog de mensen die vooral uitspreken wat ze vinden van de mening van een ander.

Volledig scherm
Ilse Warringa als Juf Ank in De Luizenmoeder. © AVROTROS
 1. Recreatievaart wacht met smart op Vechtvlinder-sluizen
  PREMIUM

  Recreatie­vaart wacht met smart op Vechtvlin­der-slui­zen

  Op de donderdag voor Pasen start traditiegetrouw de recreatievaart op de Overijsselse Vecht. Het hart van menig watersportliefhebber klopt deze jaargang extra snel omdat de hele rivier binnenkort eindelijk bevaarbaar is, vanaf de Duitse grens bij De Haandrik tot aan de monding in het Zwarte Water bij Zwolle. Dat is te danken aan de sluizen die zijn aangelegd naast de stuwen bij Diffelen en Junne. Er is echter één probleem: die nieuwe sluizen gaan pas op 1 juni open omdat de innovatieve zelfbedieningssystemen de komende weken eerst nog getest moeten worden.
 2. Ab Goutbeek (82) uit Dalfsen krijgt zeldzame Zilveren Anjer: ‘ik wil anderen verwondering laten voelen’
  PREMIUM
  video

  Ab Goutbeek (82) uit Dalfsen krijgt zeldzame Zilveren Anjer: ‘ik wil anderen verwonde­ring laten voelen’

  Ab Goutbeek (82) is al Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, maar krijgt binnenkort ook een zeldzame Zilveren Anjer. De bescheiden Dalfsenaar is er door overrompeld, maar waardeert de nieuwe erkenning. En blijft zich als amateurhistoricus verbazen over de natuur, cultuur en archeologie. ,,Die verwondering wil ik ook anderen laten zien en voelen. Want we lopen zoveel zomaar voorbij.”

Vechtdal