Volledig scherm
© Getty Images

Vrachtwagenchauffeur (67) uit Dalfsen in levensgevaar na ernstig ongeluk in Duitsland

Een 67-jarige vrachtwagenchauffeur uit Dalfsen verkeert in levensgevaar na een ernstig ongeluk in Duitsland. Het ongeval gebeurde gisteren tijdens hevige regenval in Werlte, zo'n 50 kilometer over de grens.

De chauffeur stond volgens de Duitse politie even voor 21.00 uur op de Kasernenstraße. Zijn truck had hij hier langs de weg geparkeerd, net als een andere chauffeur.

Een 47-jarige Duitse vrouw wilde op dat moment met haar Fiat Panda beide geparkeerde trucks ‘inhalen’. Daarbij zag ze de Dalfsenaar echter compleet over het hoofd, vermoedelijk mede door de grote hoeveelheid regen. De trucker werd door de auto gegrepen en door de kracht van de botsing tegen de vrachtwagen geslingerd.

Het slachtoffer is met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurster van de Fiat raakte lichtgewond.

  1. Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras
    PREMIUM

    Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras

    Als de horeca pinkstermaandag klokslag twaalf uur de deuren met een diepe zucht mag openzwaaien, zullen met het verwachte zonovergoten weer terrassen vermoedelijk overspoeld worden door liefhebbers van een hapje en een drankje. Maar met de geldende coronaregels is het praktisch onmogelijk evenveel gasten toe te laten als in het verleden. Daarom helpt Dalfsen uitbaters door tijdelijk toe te staan dat ze hun terrassen uitbreiden op gemeentegrond, zonder daarvoor extra ‘huur’ in rekening te brengen.

Vechtdal