Volledig scherm
© Getty Images

Vrachtwagenchauffeur (67) uit Dalfsen in levensgevaar na ernstig ongeluk in Duitsland

Een 67-jarige vrachtwagenchauffeur uit Dalfsen verkeert in levensgevaar na een ernstig ongeluk in Duitsland. Het ongeval gebeurde gisteren tijdens hevige regenval in Werlte, zo'n 50 kilometer over de grens.

De chauffeur stond volgens de Duitse politie even voor 21.00 uur op de Kasernenstraße. Zijn truck had hij hier langs de weg geparkeerd, net als een andere chauffeur.

Een 47-jarige Duitse vrouw wilde op dat moment met haar Fiat Panda beide geparkeerde trucks ‘inhalen’. Daarbij zag ze de Dalfsenaar echter compleet over het hoofd, vermoedelijk mede door de grote hoeveelheid regen. De trucker werd door de auto gegrepen en door de kracht van de botsing tegen de vrachtwagen geslingerd.

Het slachtoffer is met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurster van de Fiat raakte lichtgewond.

  1. Vreugdedansje in Dalfsen, nu hondenbelasting op de helling staat
    PREMIUM

    Vreugde­dans­je in Dalfsen, nu hondenbe­las­ting op de helling staat

    De politiek in Dalfsen denkt er nadrukkelijk over om te stoppen met hondenbelasting, nu de ene na de andere gemeente afstapt van de ‘blaftaks’. De ooit opgerichte Brave Baasjes Club is blij met een onderzoek naar de financiële consequenties die een dergelijke afschaffing heeft. De vrede tussen hondenbezitters en gemeente lijkt er bovendien mee getekend, nadat er jaren terug nog werd gesproken van ‘terreur'. ,,Ik ga direct de leden op de hoogte stellen.”

Vechtdal