Volledig scherm
PREMIUM
Jos en Anita van Hulsen laten hun hond uit. Het kan maar zo zijn dat ze over een jaartje geen hondenbelasting meer betalen. © Alex Mulder

Vreugdedansje in Dalfsen, nu hondenbelasting op de helling staat

De politiek in Dalfsen denkt er nadrukkelijk over om te stoppen met hondenbelasting, nu de ene na de andere gemeente afstapt van de ‘blaftaks’. De ooit opgerichte Brave Baasjes Club is blij met een onderzoek naar de financiële consequenties die een dergelijke afschaffing heeft. De vrede tussen hondenbezitters en gemeente lijkt er bovendien mee getekend, nadat er jaren terug nog werd gesproken van ‘terreur'. ,,Ik ga direct de leden op de hoogte stellen.”

De protestmars die zo'n acht jaar geleden in stilte werd gelopen, in hoeverre dat met tientallen honden lukt, staat Janke van Lenteren als voorzitter van de lokale viervoeterbelangenvereniging Brave Baasjes nog helder voor de geest. En nu ze hoort dat donderdagavond in de gemeenteraad van Dalfsen een welhaast historische aanzet is gegeven voor de afschaffing van hondenbelasting, maakt ze een sprongetje van geluk. ,,Nu een vreugderonde met de honden? Helemaal geen gek idee. Als baasjesclub hebben we namelijk altijd tegen de belasting gestreden.”

Vechtdal