Dirk Brugman van de Vrienden van Dalfsen bij de plek waar het Off the Grid-huisje aan de Zuidelijke Vechtdijk moet komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk Brugman van de Vrienden van Dalfsen bij de plek waar het Off the Grid-huisje aan de Zuidelijke Vechtdijk moet komen. © Frank Uijlenbroek

Vrienden van Dalfsen sturen brandbrief aan raad: ‘Sta recreatiehuisje niet toe’

Belangenvereniging Vrienden van Dalfsen probeert de bouw van het Off the Grid-huisje van Landschap Overijssel tegen te houden. Als er één komt, dan volgen er meer, waarschuwt de belangenclub van inwoners van Dalfsen.

De Vrienden van Dalfsen schreven een brandbrief aan de voltallige gemeenteraad. De vereniging is er na de eerste commissiebehandeling niet gerust op hoe de besluitvorming gaat verlopen. De PvdA-fractie heeft zich tot nu toe alleen tegen het plan uitgesproken, terwijl de VVD akkoord is. De rest van de gemeenteraad wikt en weegt nog. Binnenkort moet het finale besluit vallen.

 1. Bewusteloos schoppen van man (37) uit Nieuwleusen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbidschieters
  PREMIUM

  Bewuste­loos schoppen van man (37) uit Nieuwleu­sen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbid­schie­ters

  Een 37-jarige man uit Nieuwleusen is tijdens de afgelopen jaarwisseling in Kampen het slachtoffer geworden van een zware mishandeling. Hij is door een groep carbidschieters tegen zijn hoofd geschopt, waarbij hij zijn tanden verloor, zijn kaak brak en uiteindelijk bewusteloos raakte. Dat blijkt nu uit de evaluatie van de gemeente Kampen over de jaarwisseling. Voor de mishandeling zijn begin april vier 18-jarige Kampenaren aangehouden.
 2. Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras
  PREMIUM

  Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras

  Als de horeca pinkstermaandag klokslag twaalf uur de deuren met een diepe zucht mag openzwaaien, zullen met het verwachte zonovergoten weer terrassen vermoedelijk overspoeld worden door liefhebbers van een hapje en een drankje. Maar met de geldende coronaregels is het praktisch onmogelijk evenveel gasten toe te laten als in het verleden. Daarom helpt Dalfsen uitbaters door tijdelijk toe te staan dat ze hun terrassen uitbreiden op gemeentegrond, zonder daarvoor extra ‘huur’ in rekening te brengen.

Vechtdal