Albert Dankelman (links) bespreekt met Kim (links), Iris en René Hilgenkamp de kavelruil in het gebied. Op de kaart zijn met kleurtjes de verschillende percelen aangegeven.
Volledig scherm
PREMIUM
Albert Dankelman (links) bespreekt met Kim (links), Iris en René Hilgenkamp de kavelruil in het gebied. Op de kaart zijn met kleurtjes de verschillende percelen aangegeven. © FFU Press Agency/Frank Uijlenbroek

Vrijwillige kavelruil in Ommen en Dalfsen: met liters koffie bereik je een hoop

Zo’n 35 boeren ruilen in totaal ongeveer 80 hectare grond in de ruilverkaveling tussen Ommen, Dalfsen en bedrijventerrein de Hessenpoort. Voornamelijk om de akkers en de weides wat dichter bij huis te hebben. Maar makkelijk was niet om alle boeren nut en noodzaak van een dergelijke grondwissel in te laten zien. ,,Van emotie valt niet te winnen.”

  1. Burgemeesters brengen lintjes thuis in Dalfsen en Hardenberg, wel feestelijk samenzijn in Ommen
    PREMIUM
    update

    Burgemees­ters brengen lintjes thuis in Dalfsen en Hardenberg, wel feestelijk samenzijn in Ommen

    Ze hebben er even op moeten wachten, maar vandaag hebben dertien inwoners van Dalfsen, Ommen en Hardenberg eindelijk hun beloofde lintje thuis. Op de dag van de jaarlijkse lintjesregen voorafgaand aan Koningsdag, op vrijdag 24 april, kregen ze het heugelijke nieuws al wel te horen dat het Zijne Majesteit had behaagd om hen een koninklijke onderscheiding toe te kennen. Maar de versierselen konden vanwege de coronacrisis niet worden uitgereikt.

Vechtdal