Volledig scherm
PREMIUM
Renate Wennemars column foto site © de Stentor

Vrouwverkrachting als oorlogswapen: de perfecte manier om hele groep mensen buitenspel te zetten

columnVrouwenverkrachting als oorlogswapen. Op plaatsen ver bij ons vandaan. Waren het eerst kindsoldaten: kinderen die lukraak werden ontvoerd, gerekruteerd, gedrogeerd en gehersenspoeld, inmiddels zijn de meisjes en vrouwen aan de beurt.

Het is de perfecte manier om een hele bevolkingsgroep buitenspel te zetten. Als je een vrouw maar genoeg fysiek beschadigt, kan ze geen kinderen meer krijgen. En onteerde vrouwen worden vaak buiten de gemeenschap geplaatst. Verstoten. Ze zijn bezoedeld en niks meer waard. En wat blijft er van je over wanneer een heel bataljon rebellen of regeringssoldaten zijn lusten op jou heeft kunnen botvieren? Mannen en jongens die opgezweept zijn, strak staan van verdovende middelen en jou allang niet meer zien als mens.

  1. Vreugdedansje in Dalfsen, nu hondenbelasting op de helling staat
    PREMIUM

    Vreugde­dans­je in Dalfsen, nu hondenbe­las­ting op de helling staat

    De politiek in Dalfsen denkt er nadrukkelijk over om te stoppen met hondenbelasting, nu de ene na de andere gemeente afstapt van de ‘blaftaks’. De ooit opgerichte Brave Baasjes Club is blij met een onderzoek naar de financiële consequenties die een dergelijke afschaffing heeft. De vrede tussen hondenbezitters en gemeente lijkt er bovendien mee getekend, nadat er jaren terug nog werd gesproken van ‘terreur'. ,,Ik ga direct de leden op de hoogte stellen.”

Vechtdal