Alom instemming voor de bouw van circa twintig seniorenwoningen op de locatie van de voormalige basisschool ’t Gruthuuske in Dalfsen.
Volledig scherm
Alom instemming voor de bouw van circa twintig seniorenwoningen op de locatie van de voormalige basisschool ’t Gruthuuske in Dalfsen. © Frank Uijlenbroek

Weg vrij voor seniorenwoningen op locatie ’t Gruthuuske in Dalfsen

De plaatselijke politiek is blij met het voorlopige bouwplan op de locatie van de voormalige basisschool ’t Gruthuuske in Dalfsen. Wel is er enige bezorgdheid over de parkeerdruk. Ook moet de bebouwing passen binnen de dorpse sfeer van de omgeving.

De gemeente Dalfsen - eigenaar van de grond - en woonstichting VechtHorst willen op deze plek aan de rand van het dorpscentrum een twintigtal seniorenappartementen realiseren. Ook het bestaande kantoor van Rosengaerde maakt deel uit van de plannen. Het wordt binnenkort gesloopt en maakt plaats voor een nieuw kantoor.

Digitaal

Met haar unanieme instemming maakte de digitaal vergaderende raad maandagavond de weg vrij voor verdere planonwikkeling. Er is enthousiasme, omdat er binnen Dalfsen veel behoefte is aan seniorenwoningen, eventueel in combinatie met zorg vanuit het nabijgelegen woonzorgcentrum Rosengaerde, en omdat omwonenden zijn betrokken bij de voorlopige planvorming.

Zij stemmen in met de globale plannen, maar zijn net als de raadscommissie bezorgd over de toename van de parkeerdruk, die het gevolg zou kunnen zijn. ,,Het wordt wel erg druk op die plek’’, stelde Leander Broere (PvdA) vast.

Hoogbouw

Parkeren moet dan ook zoveel mogelijk gebeuren op eigen terrein, beaamde wethouder André Schuurman. Verder verwacht de raad dat het uiteindelijke plan - waar ook omwonenden over mogen meepraten - een ‘kleinschalige dorpsuitstraling’ krijgt, die aansluit bij de omgeving. VVD’er Gerrit Jan Veldhuis sluit onder die voorwaarde hoogbouw niet uit op deze locatie.

Vechtdal