Majoor b.d. Arie Kappert leidde al meerdere vliegtuigbergingen in het land en gaat in mei aan de slag bij Hoonhorst (gemeente Dalfsen).
Volledig scherm
PREMIUM
Majoor b.d. Arie Kappert leidde al meerdere vliegtuigbergingen in het land en gaat in mei aan de slag bij Hoonhorst (gemeente Dalfsen). © Arjan Gotink

Weiland bij Hoonhorst geeft snel geheim rond neergestorte Messerschmitt prijs

Wat komt er uit de grond in het weiland dicht bij het dorp Hoonhorst? Naast vliegtuigrestanten van een Duitse Messerschmitt die er in 1944 insloeg ook de stoffelijke resten van de piloot?

Bewoners van het Overijsselse dorp krijgen daar in het jaar dat 75 jaar bevrijding wordt gevierd eindelijk duidelijkheid over. In mei begint de berging van het vliegtuigwrak . 

  1. Verpleeg- en verzorgingshuizen in regio klaar voor opname herstellende coronapatiënten uit Isala

    Verpleeg- en verzor­gings­hui­zen in regio klaar voor opname herstellen­de coronapa­tiën­ten uit Isala

    De samenwerkende organisaties op het gebied van verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT) rondom Zwolle zijn bereid herstellende coronapatiënten van ziekenhuis Isala over te nemen. Het gaat daarbij om patiënten die weliswaar besmet zijn, maar geen dringende medisch specialistische hulp meer nodig hebben. De eerste patiënten zijn inmiddels opgenomen in het Zonnehuis in Zwolle.

Vechtdal