Westerman Logistics start in Nieuwleusen met bouw van immens ‘warehouse’

Transportbedrijf Westerman in Nieuwleusen is begonnen met de bouw van een enorme loods op een terrein van 60.000 vierkante meter. Die is drie keer zo groot als de panden die nu op al op industrieterrein De Grift staan en moet in 2020 worden opgeleverd. Van de stikstofproblematiek die allerlei bouwprojecten stil legt hebben ze in Nieuwleusen geen last, legt directeur Johan Logtenberg uit. ,,Dit past allemaal binnen de wet- en regelgeving.”

De locatie op het bedrijventerrein De Grift (schuif hierboven de witte lijn van links naar rechts) wordt op het moment bouwrijp gemaakt, waarna de daadwerkelijke realisatie van de gloednieuwe opslagloods - Westerman noemt het een warehouse - kan beginnen. En in juli 2020 moet het nieuwe complex worden geopend, waarbij directeur Johan Logtenberg zegt de ruimte dringend nodig te hebben. ,,We zijn nu al op zeven of acht plaatsen extra ruimte aan het huren. Daarmee maken we veel onnodige kilometers. Als het nieuwe warehouse klaar is kunnen we op één locatie producten voor transport in elkaar zetten.”  

  1. Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras
    PREMIUM

    Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras

    Als de horeca pinkstermaandag klokslag twaalf uur de deuren met een diepe zucht mag openzwaaien, zullen met het verwachte zonovergoten weer terrassen vermoedelijk overspoeld worden door liefhebbers van een hapje en een drankje. Maar met de geldende coronaregels is het praktisch onmogelijk evenveel gasten toe te laten als in het verleden. Daarom helpt Dalfsen uitbaters door tijdelijk toe te staan dat ze hun terrassen uitbreiden op gemeentegrond, zonder daarvoor extra ‘huur’ in rekening te brengen.

Vechtdal