Westerman Logistics start in Nieuwleusen met bouw van immens ‘warehouse’

Transportbedrijf Westerman in Nieuwleusen is begonnen met de bouw van een enorme loods op een terrein van 60.000 vierkante meter. Die is drie keer zo groot als de panden die nu op al op industrieterrein De Grift staan en moet in 2020 worden opgeleverd. Van de stikstofproblematiek die allerlei bouwprojecten stil legt hebben ze in Nieuwleusen geen last, legt directeur Johan Logtenberg uit. ,,Dit past allemaal binnen de wet- en regelgeving.”

De locatie op het bedrijventerrein De Grift (schuif hierboven de witte lijn van links naar rechts) wordt op het moment bouwrijp gemaakt, waarna de daadwerkelijke realisatie van de gloednieuwe opslagloods - Westerman noemt het een warehouse - kan beginnen. En in juli 2020 moet het nieuwe complex worden geopend, waarbij directeur Johan Logtenberg zegt de ruimte dringend nodig te hebben. ,,We zijn nu al op zeven of acht plaatsen extra ruimte aan het huren. Daarmee maken we veel onnodige kilometers. Als het nieuwe warehouse klaar is kunnen we op één locatie producten voor transport in elkaar zetten.”  

  1. Vreugdedansje in Dalfsen, nu hondenbelasting op de helling staat
    PREMIUM

    Vreugde­dans­je in Dalfsen, nu hondenbe­las­ting op de helling staat

    De politiek in Dalfsen denkt er nadrukkelijk over om te stoppen met hondenbelasting, nu de ene na de andere gemeente afstapt van de ‘blaftaks’. De ooit opgerichte Brave Baasjes Club is blij met een onderzoek naar de financiële consequenties die een dergelijke afschaffing heeft. De vrede tussen hondenbezitters en gemeente lijkt er bovendien mee getekend, nadat er jaren terug nog werd gesproken van ‘terreur'. ,,Ik ga direct de leden op de hoogte stellen.”

Vechtdal