Volledig scherm
PREMIUM
Wim van Lenthe overleed maandag op 75-jarige leeftijd. © Niels Leusink

Wim van Lenthe (75) overleden: Oudleusen neemt afscheid van zachtaardige creatieveling

Bebaard, maar bedaard. Iemand die niet hield van het conflict, en het als journalist in Salland en het Vechtdal vreselijk vond om ‘rotdingen’ over mensen te schrijven. Wim van Lenthe (75), onder meer zo’n veertig jaar verbonden aan de Stentor en haar voorlopers, is in zijn Oudleusen overleden.

Maar Wim van Lenthe was meer dan de verslaggever die voor de krant decennia na decennia de gebeurtenissen in vooral dit deel van Overijssel volgde. Hij verzorgde de oudejaarsconference in Oudleusen, en ontpopte zich daar na zijn actieve journalistieke carrière als boekenmaker, was in het dorp tekstschrijver voor de toneelvereniging en nam er als kunstschilder graag het penseel ter hand.   

 1. 20-2-20 populaire trouwdatum in Dalfsen en Hardenberg; Ommer agenda nog leeg
  PREMIUM

  20-2-20 populaire trouwdatum in Dalfsen en Hardenberg; Ommer agenda nog leeg

  Koning Willem Alexander en koningin Máxima ontketenden met hun huwelijk op 02-02-2002 een ware rage: trouwen op ‘de perfecte datum’. Zo waren 06-06-’06 en 1-7-’17 populaire data om een relatie te bekronen met goud of zilver. Ook dit jaar liggen weer enkele bijzondere cijfercombinaties in het verschiet. Met als topper 20-02-2020. Die donderdag is het drukker dan normaal in de trouwlocaties in het Vechtdal.
 2. Einde in zicht na jaren van bouwen aan nieuw Waterfront voor Dalfsen
  PREMIUM

  Einde in zicht na jaren van bouwen aan nieuw Waterfront voor Dalfsen

  Als je pakweg tien jaar geleden vanaf het NS-station over de brug het dorp naderde, lag Dalfsen achter riet en struiken verscholen. De voormalige Cichorei-fabriek, de Witte Villa en de oude Eshuis-fabriek stonden er. De fabriek waar koffie-surrogaat werd gemaakt, was lange tijd een onderkomen van de gemeente, maar raakte in onbruik nadat de ambtenaren naar het nieuwe gemeentehuis verhuisden. Daardoor verviel ook de functie van De Witte Villa als trouwlocatie.
 3. Sukerieje vertrouwt op toekomst in Dalfsen: ‘Stoppen is echt geen optie’
  PREMIUM

  Sukerieje vertrouwt op toekomst in Dalfsen: ‘Stoppen is echt geen optie’

  Eigenaren en medewerkers van restaurant Sukerieje in Dalfsen hebben alle vertrouwen in een zonnige toekomst in de Witte Villa. Ook wanneer de gemeenteraad van Dalfsen maandagavond besluit geen 70.000 euro uit te trekken voor een noodzakelijke magazijnruimte. ,,Dan zullen we naar andere oplossingen moeten zoeken”, zegt eigenaar Jan Hogenkamp. ,,Stoppen is echt geen optie. Daarvoor hebben we er te veel in geïnvesteerd.”

Vechtdal