De Ondernemersvereniging in Lemelerveld - met 85 leden - maakt zich zorgen over de mogelijke komst van minderjarige asielzoekers naar het dorp.
Volledig scherm
PREMIUM
De Ondernemersvereniging in Lemelerveld - met 85 leden - maakt zich zorgen over de mogelijke komst van minderjarige asielzoekers naar het dorp. © Enzio Ardesch

Winkeliers in Lemelerveld vrezen minderjarige asielzoekers: ‘Groepsvorming en tonnen aan beveiligingskosten’

Bewakingscamera’s en extra veiligheidspersoneel. Ondernemers in Lemelerveld willen van de gemeente Dalfsen financiële compensatie, wanneer ingestemd wordt met de opvang van vijftig alleenstaande, minderjarige asielzoekers in de omgeving. Dat die voor overlast gaan zorgen, staat voor de winkeliers vast. ,,We willen dat Lemelerveld een leuk en veilig dorp blijft.”

5 reacties

 • Erik Groen

  2 maanden geleden
  Een vriendin van mij werkt met deze doelgroep elders in Nederland. Wat een onzin lees ik hier. Het zijn gewoon jongeren onder de 18 die overdag naar school gaan, na schooltijd een kopje thee drinken met de begeleiders die er 24 uur zijn. Zakgeld krijgen en op tijd in bed en dus s nachts binnen zijn.
 • T. Klok

  2 maanden geleden
  Lemelerveld moet vooral leuk en veilig blijven! Liever in een ander dorp of andere stad de mensen ermee opzadelen, toch?
 • rampen

  2 maanden geleden
  Als men denkt, dat dit met Nederlandse jeugd dezelfde problemen zou veroorzaken, lijkt me dat reëel om dit te veronderstellen in dezelfde situatie. Maar hiermee wordt een (groot) deel van het probleem duidelijk. Er is té weinig te doen. De kunst is dan om dat aan te pakken en hen te begeleiden bij alles waar de gemeenschap wél iets aan heeft..sport, werk(jes),hulp voor anderen enz
 • Wim Paalderman

  2 maanden geleden
  over een paar jaar toch maar eens anders gaan stemmen
 • henk hartog

  2 maanden geleden
  Ach, alles went. en het is toch gezellig zo een groepje Kids in je Buurt ? Dan gaat het wat Leven , EN Dank Rutte maar.
 1. Joep Wennemars over de harde aanpak van zijn vader: ‘Hij liet me nooit winnen’
  PREMIUM
  met video
  2

  Joep Wennemars over de harde aanpak van zijn vader: ‘Hij liet me nooit winnen’

  Wat kan schaatser Joep Wennemars dit jaar bij de senioren, nadat de zoon van ex-wereldtopper Erben afgelopen seizoen bij de junioren vrijwel alles won? Direct vlammen? Of draait de 19-jarige Dalfsenaar van Team Jumbo-Visma, die vorige week op het zomerijs van Inzell het tweede trainingsblok van de voorbereiding afsloot, eerst in de luwte mee? ,,Het is alleen maar goed dat mijn vader hard over mij oordeelt.”
 2. Velp en Overloon hebben ervaring met asielzoekers die Lemelerveld kan verwachten: ‘Emmer met tolerantie is leeg’
  PREMIUM

  Velp en Overloon hebben ervaring met asielzoe­kers die Lemeler­veld kan verwachten: ‘Emmer met tolerantie is leeg’

  Het wordt snel duidelijk of het COA daadwerkelijk minderjarige asielzoekers in voormalig restaurant De Lantaren in Lemelerveld wil opvangen. Dat heeft burgemeester Erica van Lente de lokale politiek laten weten. In Velp, Bronckhorst en Duiven gaat het op een vergelijkbare locatie met soortgelijke jongeren goed, weet ze. In Overloon niet, daar smeekte de bevolking om sluiting.

Vechtdal