Zeldzame klassieker uit Saab-museum in Dalfsen vat vlam tijdens lenteritje: ‘Er zat net een nieuwe motor in’

videoWat een lekker ritje met een klassieke Saab naar zoonlief moest worden, is vanmiddag in Dalfsen geëindigd in een enorme domper. De oldtimer van Johan Tammeling vatte vlam, maar de Dalfsenaar blijft positief. ,,Ik denk dat ik ‘m nog wel kan maken.’’

Tegen 16.30 uur vertrekt Tammeling bij zijn Saab-museum aan de Dedemsweg. Hij rijdt in de richting van de Hessenweg, maar bij de stoplichten komt hem een benzinelucht tegemoet. Al snel grijpen de vlammen om zich heen. Tammeling handelt snel en zet de auto in de berm van de Parallelweg. Hij probeert de brand nog zelf te blussen, maar slaagt hierin niet. De toegesnelde brandweerlieden doven de laatste vlammen.

  1. Wereldwinkel Dalfsen wil nog 50 jaar zo door: Als wij er niet in geloven, verkopen we het ook niet

    Wereldwin­kel Dalfsen wil nog 50 jaar zo door: Als wij er niet in geloven, verkopen we het ook niet

    Houten poppetjes, zelfgemaakte vazen, gevlochten sleutelhangers en bijzondere Boeddhabeeldjes. En dat alles gaat natuurlijk gepaard met een kopje Fairtrade-koffie waarvan je het merk niet kunt uitspreken. Maar dat is lang niet alles. De wereldwinkel bestaat vijftig jaar en gaat met de tijd mee. In Dalfsen zijn ze er zelfs van overtuigd dat ze de komende vijftig jaar ook fluitend doorgaan.

Vechtdal