Volledig scherm
PREMIUM
Europarlementariër Malik Azmani voor de VVD op pad. © Wilbert Bijzitter

Zo trekt Malik Azmani uit Dalfsen de liberale kar voor de Europese verkiezingen: ‘Je hebt in feite 3 keuzes’

Malik Azmani (43) is namens de VVD lijsttrekker voor de Europese verkiezingen. De Dalfsenaar heeft een bliksemcarrière gemaakt. Als kind was hij het half-Marokkaanse jongetje met een taalachterstand, nu trekt hij de liberale kar. ,,Gooi mij maar in het diepe, ik zwem wel.”

‘Strijd, dat is het eerste wat ik denk nu.” Azmani schiet vol, een traan loopt over zijn wang. We staan op het schoolplein van zijn katholieke lagere school in Heerenveen. Daar waar het allemaal begon, zoals hij niet zonder dramatiek constateert. De traan hangt aan zijn kin. ,,Ik was toch anders dan de rest. Een dik, klein half-Marokkaans jongetje met een taalachterstand.”

  1. Blunder bij onderhoud hoofdveld Dalfsen nekt thuisduel met PEC Zwolle
    PREMIUM

    Blunder bij onderhoud hoofdveld Dalfsen nekt thuisduel met PEC Zwolle

    Een blunder. Die voetbalterm past wel bij het te vroeg uitgevoerde onderhoud van het hoofdveld op het Dalfser sportpark Gerner, waardoor het oefenduel tussen PEC Zwolle en een Dalfser selectie samengesteld uit spelers van ASC'62 en SV Dalfsen voor het tweede jaar op rij naar Wijthmen moet worden verplaatst. Het hoofdveld was vorig jaar onbespeelbaar als gevolg van de langdurige droogte. Dit voorjaar lag de Dalfser grasmat er als een groen biljartlaken bij, maar begon het groot onderhoud aan het hoofdveld een paar weken te vroeg.

Vechtdal