Volledig scherm
ANP Photo

Zonnepanelen op dak van Kringloopwinkel

Nieuwleusen - Op het dak van Kringloopwinkel Deuroe Veuroe in Nieuwleusen zijn 26 zonnepanelen geplaatst. De panelen zijn aangeschaft door Nieuwleusen Synergie.

Het doel is om door het gebruik van zonnepanelen de energiekosten van het pand terug te brengen.

Het bestuur van Nieuwleusen Synergie schat dat de opbrengst van de door de zon opgewekte enerige zal uitkomen op ongeveer 5697 kiloWatt.

De Kringloopwinkel heeft een meter aangeboden gekregen die bijhoudt of inderdaad de beoogde omzet wordt gehaald. Bezoekers van de winkel kunnen zelf ook een oogje in het zeil houden, omdat de meter op de toonbank is geplaatst.

De komst van de zonnepanelen is mede mogelijk gemaakt door de goede resultaten die Deuroe Veuroe boekte en de inzet van de vrijwilligers in de Kringloopwinkel.

Met de aanschaf van de alternatieve energiebronnen wil de duurzaamheidscoöperatie Nieuwleusen Synergie de Nieuwleusense bevolking een voorbeeld stellen. Het wil laten zien dat het gebruik van zonnepanelen lonend kan zijn om de energiekosten in huis of bedrijf naar beneden te krijgen.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Vechtdal