Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Zonnepark met duizenden panelen in Lemelerveld stap dichterbij na toestemming college

Het college van B&W in Dalfsen heeft groen licht gegeven voor de komst van een zonnepark naar Lemelerveld. Daarmee komt de komst van zo'n 9000 zonnepanelen naar het dorp weer een stap dichterbij. De kosten worden geschat op circa twee miljoen euro en met de opbrengsten uit de zonnepanelen moet de leefbaarheid in Lemelerveld worden verbeterd. 

Het initiatief voor het zonnepark komt van de groep Duurzaam Leefbaar Lemelerveld. Na vijf jaar aan voorbereidingen kregen zij eerder deze week te horen dat het college akkoord ging met het zonnepark. ,,Eindelijk, na al die jaren", zegt Theo Logtenberg opgelucht. Hij maakt onderdeel uit van één van de werkgroepen binnen Duurzaam Leefbaar Lemelerveld. De omvang van het zonnepark wordt 3 hectare en komt aan de Waterinkweg, aan de rand van het dorp. Omdat de gemeente besloot aan de andere kant van het dorp nieuwbouw te gaan realiseren, kwam de grond beschikbaar voor de zonnepanelen. 

  1. Motorliefhebber Jansen strikt wereldreiziger Van Hooff voor trip naar Ommen

    Motorlief­heb­ber Jansen strikt wereldrei­zi­ger Van Hooff voor trip naar Ommen

    Motorjournalist Paul van Hooff vertelt zondag 24 maart in motorcafé Calluna in Ommen over de boeken die hij wijdde aan zijn avontuurlijke reizen op z’n Moto Guzzi V7. Hij reisde op zijn in 1975 gebouwde motorfiets met koosnaam ‘Guus’ van Alaska naar Argentinië, en daarna van Den Bosch naar Tokio. Zijn boeken werden bestsellers. Dat Van Hooff het Ommer café aandoet is te danken aan de 58-jarige motorliefhebber Jan Jansen, uit Dedemsvaart.

Vechtdal