Buurtbewoners kregen dinsdagochtend een brief van de gemeente met de mededeling dat er volgende maand 100 asielzoekers worden opgevnagen in de leegstaande school in hun wijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurtbewoners kregen dinsdagochtend een brief van de gemeente met de mededeling dat er volgende maand 100 asielzoekers worden opgevnagen in de leegstaande school in hun wijk. © Paul Nolens

100 asielzoekers in schoolgebouw Deventer overvalt buurt: ‘Weet niet wat we kunnen verwachten’

De mededeling van de gemeente Deventer dat er vanaf volgende maand honderd asielzoekers opgevangen worden in een leegstaande school in de wijk Borgele, zorgt voor gemengde gevoelens bij de directe buren. Verrast zijn ze allemaal, maar de één reageert feller dan de ander. „Vanuit de school kijk je zo mijn achtertuin in. Het geeft een onrustig gevoel.”

5 reacties

 • M Van Deventer

  1 week geleden
  Heel fijn om de warme reacties vanuit de buurt te horen! En dan ligt het dalen van de "overwaarde" aan de komst van vluchtelingen? Ook goed te lezen dat er vanuit de buurt in oplossingen gedacht wordt. Prima reactie van R. Veldhuis overigens.
 • Julius Bruins

  1 week geleden
  Namens de buurt heet ik hen van harte welkom.
 • Pim Willemsen

  1 week geleden
  Gisteravond hoorde ik van Rob de Geest, wethouder, in een besloten zoom-bijeenkomst over een mogelijke lokatie voor een Knarrenhof, dat de school binnenkort enkele maanden wordt gebruikt voor asylzoekers, en daarna gesloopt wordt.
 • R. Veldhuis

  1 week geleden
  de vraag is of er een andere bestemmingsplan was of voornemens tot bestemmingsplan te wijzigen. Dat zijn twee wezenlijke verschillen en mensen horen graag wat ze horen willen. Het zou fijn zijn als dat ook was uitgezocht in dit artikel want dit krantenartikel is nu wel heel sturend.
 • M. Steenbergen

  1 week geleden
  Kan mij wel voorstellen dat dit de buurt overvalt er was een ander bestemmingsplan en dat wordt nu zonder pardon ter zijde geschoven. Marianne Steenbergen
 1. Hoe lossen we de wooncrisis op? Dit zeggen de experts. ‘De markt is een piramidespel geworden’
  PREMIUM
  De Huisbazen
  8

  Hoe lossen we de wooncrisis op? Dit zeggen de experts. ‘De markt is een piramide­spel geworden’

  Wonen is geen vanzelfsprekendheid meer in Nederland. Alleen als je veel geld te besteden hebt maak je nog kans binnen een redelijke termijn geschikte woonruimte te bemachtigen. De rest staat in de rij, met starters voorop, en ziet de prijzen verder stijgen. Dat doet pijn, blijkt uit de reacties op onze verhalen over de wooncrisis. Is er hoop? Ja, maar het wordt eerst nóg erger. „Voordat we weer evenwicht hebben zitten we in 2045.”
 2. Go Ahead Eagles-FC Twente, heerlijke voetbalclash in Overijssel: ‘Historische bekerwinst, uitgefloten en herinnering aan idool Van Marwijk’
  PREMIUM
  Oud-spelers reageren

  Go Ahead Eagles-FC Twente, heerlijke voetbal­clash in Overijssel: ‘Histori­sche bekerwinst, uitgeflo­ten en herinne­ring aan idool Van Marwijk’

  Go Ahead Eagles is een van de surprises van het seizoen in de eredivisie, FC Twente is met een drie keer hogere begroting de rijkere buurman in de Overijsselse derby. Martin Koopman (voormalig bondscoach Malediven en Aruba), Jack de Gier (trainer FC Den Bosch) en Xandro Schenk (speler van het Deense Vendsyssel FF) speelden in hun actieve carrière zowel in Deventer als Enschede. Ze laten hun hart spreken over het affiche van morgen in De Adelaarshorst.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer