Buurtbewoners kregen dinsdagochtend een brief van de gemeente met de mededeling dat er volgende maand 100 asielzoekers worden opgevnagen in de leegstaande school in hun wijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurtbewoners kregen dinsdagochtend een brief van de gemeente met de mededeling dat er volgende maand 100 asielzoekers worden opgevnagen in de leegstaande school in hun wijk. © Paul Nolens

100 asielzoekers in schoolgebouw Deventer overvalt buurt: ‘Weet niet wat we kunnen verwachten’

De mededeling van de gemeente Deventer dat er vanaf volgende maand honderd asielzoekers opgevangen worden in een leegstaande school in de wijk Borgele, zorgt voor gemengde gevoelens bij de directe buren. Verrast zijn ze allemaal, maar de één reageert feller dan de ander. „Vanuit de school kijk je zo mijn achtertuin in. Het geeft een onrustig gevoel.”

5 reacties

 • M Van Deventer

  1 jaar geleden
  Heel fijn om de warme reacties vanuit de buurt te horen! En dan ligt het dalen van de "overwaarde" aan de komst van vluchtelingen? Ook goed te lezen dat er vanuit de buurt in oplossingen gedacht wordt. Prima reactie van R. Veldhuis overigens.
 • Julius Bruins

  1 jaar geleden
  Namens de buurt heet ik hen van harte welkom.
 • Pim Willemsen

  1 jaar geleden
  Gisteravond hoorde ik van Rob de Geest, wethouder, in een besloten zoom-bijeenkomst over een mogelijke lokatie voor een Knarrenhof, dat de school binnenkort enkele maanden wordt gebruikt voor asylzoekers, en daarna gesloopt wordt.
 • R. Veldhuis

  1 jaar geleden
  de vraag is of er een andere bestemmingsplan was of voornemens tot bestemmingsplan te wijzigen. Dat zijn twee wezenlijke verschillen en mensen horen graag wat ze horen willen. Het zou fijn zijn als dat ook was uitgezocht in dit artikel want dit krantenartikel is nu wel heel sturend.
 • Marianne Steenbergen

  1 jaar geleden
  Kan mij wel voorstellen dat dit de buurt overvalt er was een ander bestemmingsplan en dat wordt nu zonder pardon ter zijde geschoven. Marianne Steenbergen
 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”

In samenwerking met indebuurt Deventer