Volledig scherm
Ontvangers van de Comeniusbeurs. © Saxion

250.000 euro voor onderzoek Saxion naar 'risicostudenten'

Marike Lammers van Saxion Hogeschool in Deventer ontving een Comenius beurs ter waarde van 250.000 euro om onderzoek te doen naar het voorkomen van uitval bij 'risicostudenten'. 

Een extra inspanning kan voorkomen dat studenten stoppen met hun opleiding. Hogeschool Saxion heeft daarvoor een speciale methode ontwikkeld. Met het geldbedrag kunnen ze deze methode in de praktijk gaan brengen.

,,Ik vind het heel bijzonder en ben daarom heel blij dat, na jaren van voorbereiding, ons project van onderwijsvernieuwing zo gewaardeerd wordt en dat we daarom deze prestigieuze beurs gewonnen hebben. We kunnen nu ook met de uitvoering aan de slag. Dat kan ook veel opleveren voor andere onderwijsinstellingen!”, aldus Marike Lammers.

De Comenius Leadership Fellow beurzen van 250.000 euro zijn voor het eerst toegekend. Saxion is één van de drie hbo’s in Nederland die uit 23 voorstellen gekozen zijn. 

Uitzonderlijk

Vorig jaar won Nursel Akdeniz van Saxion een kleinere Comenius beurs. Dat een hogeschool twee jaren achter elkaar een Comenius beurs ontvangt, is volgens Anka Mulder, bestuursvoorzitter van Saxion, uitzonderlijk.  ,,Dat betekent dat we als Saxion in de top van het hoger onderwijs in Nederland zitten.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer