DS-2020-1402 - WILP - In alle vroegte wordt het dorp Wilp ontruimd voor de ontmanteling van de V1 bom die naast de A1 ligt.

Editie Deventer - Rens Hulman - RH20200308
Volledig scherm
PREMIUM
DS-2020-1402 - WILP - In alle vroegte wordt het dorp Wilp ontruimd voor de ontmanteling van de V1 bom die naast de A1 ligt. Editie Deventer - Rens Hulman - RH20200308 © Rens Hulman

935 kilo springstof van V1 woensdagochtend de lucht in in buurt van Golfclub Lochem

De springstof van de zondag in Wilp geborgen V1 wordt woensdag tot ontploffing gebracht. De  Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD)  wil de explosieve vulling van de raket in delen vernietigen. Dat gebeurt in de buurt van de  Lochemse Golf en Countryclub de Graafschap. 

De complete snelweg A1 werd zondag afgesloten om  het onbemand straalvliegtuig met springstof uit de Tweede Wereldoorlog te bergen. De vliegende bom werd vorig jaar gevonden bij de werkzaamheden rondom de verbreding van de  snelweg. Voor de ontmanteling werd het halve dorp Wilp een dag ontruimd, zij gingen onder meer gratis bowlen. In de nabije omgeving liep het verkeer compleet vast: zo perste het verkeer zich over de Deventer Wilhelminabrug. Pas veel later dan gepland mochten omwonenden weer naar huis.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer