Volledig scherm
Ter illustratie. De aanleg van glasvezel. © anp

Aanleg glasvezel via de omgekeerde weg

DEVENTER/RAALTE - De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Salland verloopt volgens een nieuwe methode. Tot nu toe was het gebruikelijk om eerst een kabel langs de weg te leggen en vervolgens richting de huizen te graven. In Salland gaat het andersom.

Aannemer VolkerWessels Telecom (VWT) begint op 4 april met de werkzaamheden. Alle circa vijfduizend huishoudens en bedrijven die zich hiervoor hebben aangemeld, kunnen nog dit jaar beschikken over snelinternet. Het gaat om gebieden buiten de bebouwde kom van de gemeentes Deventer, Raalte, Olst-Wijhe en om enkele aansluitingen in de gemeentes Zwolle en Dalfsen.

Glasvezelkastje
Bij VWT begint het graven met een 'bezoek aan huis' door een technische man en een engineer. De inwoner kan dan aangeven waar hij het glasvezelkastje wil hebben, vervolgens wordt bepaald waar de kabel naar de weg wordt gelegd en pas daarna wordt de verbinding aan de openbare weg gemaakt. Op deze manier kan volgens de aannemer maximaal rekening worden gehouden met de wensen van de bewoners.

Graafwerk
De operatie begint op 4 april in de omgeving van Mariënheem. Vervolgens wordt er gegraven richting Luttenberg en via de noordkant van Heino richting Broekland/Wijhe, om vervolgens weer terug te buigen naar Raalte-Zuid. Wanneer het karwei in Salland-Noord is afgerond, volgt Salland-Zuid. 
De inwoners worden door de aannemer geïnformeerd over de graafwerkzaamheden, maar ook over de plaatsing van de glasvezelaansluiting thuis.

Belangstellenden in het buitengebied van Salland kunnen zich nog steeds aanmelden voor een glasvezelabonnement. Vanaf 4 april zijn er een gedetailleerde planning en nadere informatie te vinden op de website www.glasvezelbuitenaf.nl.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Is Deventer blij met de jubileumkerstboom op de Brink?

Is Deventer blij met de jubileumkerstboom op de Brink?

  • Ja, het is een echte topboom! (86%)
  • Hij kan er zeker mee door. (6%)
  • Deventer verdient een mooier exemplaar. (4%)
  • Deze boom is het aanzien niet waard. (4%)
3512 stemmen