Volledig scherm
Aannemer Hegeman wil niet vooruitlopen op een mogelijke definitieve bouwstop. ,,Wij zijn ingehuurd om een mooi filmtheater te bouwen.” © FOTO HISSINK

Aannemer Hegeman wil Viking nog steeds ‘tot een mooi einde brengen’

Hoewel in de stad en de politiek openlijke twijfels klinken of de Viking in Deventer wel afgebouwd moet worden na de zoveelste tegenvaller, gaat aannemer Hegeman er nog altijd van uit dat ‘wij een mooi filmtheater gaan bouwen'. 

De geschatte bouwkosten voor het nieuwe onderkomen voor filmhuis de Keizer en theater Bouwkunde zijn inmiddels opgelopen tot boven de 20 miljoen euro, meer dan het dubbele van wat was begroot. Ook heeft het stichtingsbestuur van de Viking bovenop de al toegezegde 445.000 euro bij de gemeente om drie ton extra gevraagd om de exploitatie rond te krijgen en loopt er nog een bezwaarprocedure van drie omwonenden en stichting Oud Deventer. 

Gesprek 

Adriaan Visser, eigenaar van Hegeman wil vooralsnog niet vooruitlopen op een mogelijke (definitieve) bouwstop. ,,Als het gaat gebeuren is dat een zaak van de gemeente, onze opdrachtgever, en moeten we daar dan weer met de wethouder over in gesprek. Ik heb er nu geen mening over. Wij zijn ingehuurd om de Viking tot een mooi einde te brengen. Dat is nog steeds ons doel.”

Zorgvuldigheid

Visser hoopt binnen enkele weken duidelijkheid te kunnen verschaffen over uitkomst van de gesprekken tussen Hegeman en de gemeente over de hoogte en de verdeling van de meerkosten. De politieke besluitvorming moet het liefst rond die tijd of vlot daarna volgen. ,,We moeten dit niet onbeperkt laten uitlopen. Iedere maand die we later beginnen, leveren we ook later op", zegt Visser. Tezelfdertijd benadrukt de Zwolse bouwondernemer dat 'zorgvuldigheid boven snelheid gaat'. 

Hervatting bouw

Vanwege die zorgvuldigheid wordt al sinds oktober ‘getemporiseerd gebouwd'. ,,Er zijn regelmatig mensen van ons op de bouwplaats", bevestigt Visser. Uitvoerende bouwwerkzaamheden vinden op dit moment echter niet plaats. Het zijn vooral voorbereidende activiteiten voor als de bouw hervat kan worden. Wanneer moment te verwachten is, kan Hegeman noch de gemeente Deventer zeggen. ,,Zo snel als mogelijk", klinkt het eensgezind. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

Poll

Gaat Go Ahead Eagles promoveren naar de eredivisie?

Gaat Go Ahead Eagles promoveren naar de eredivisie?

  • Ja! Ik heb er alle vertrouwen in. (67%)
  • Nee, het gaat mis tegen RKC (17%)
  • Ik durf geen voorspelling te doen (17%)
3103 stemmen