Volledig scherm
PREMIUM
Een van de vele festiviteiten die in Lochem tijdens de warmere maanden wordt georganiseerd. © Arjan Gotink

Aantal horecazaken de afgelopen 8 jaar in Lochem sterk gestegen, maar hoe en waarom blijft de vraag

De horeca in de regionale steden Deventer, Zutphen en Lochem is sinds 2012 sterk gestegen. Lochem is met 23 procent aan groei dé uitschieter en laat trekpleisters als Deventer (19 procent) en Zutphen (16 procent) achter zich. Dit blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Datling. Wat maakt Lochem zo aantrekkelijk voor horecaondernemers?

‘Goede vraag’, zeggen diverse horecaondernemers en evenementenorganisators in Lochem. Bij een rondgang klinkt vooral verbazing over de stevige groei. ,,Ik zie bijvoorbeeld relatief weinig vernieuwing’’, zegt Jeroen Vermeer van Living Lochem, een organisatie die grote publieksevenementen rondom de stad Lochem op poten zet.

  1. Nul procent van de mensen met beenmergfibrose is er nog na 25 jaar, behalve Johan uit Holten
    PREMIUM

    Nul procent van de mensen met beenmergfi­bro­se is er nog na 25 jaar, behalve Johan uit Holten

    Annemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Johan Jansen (76) uit Holten vergelijkt zijn leven met een voetbalwedstrijd. De verlenging heeft hij al lang uitgespeeld, nu zit hij in de strafschoppenfase. Jansen wil graag zijn verhaal vertellen, omdat hij een boodschap heeft. ‘Als ik straks dood ben, moeten de mensen echt niet met lange gezichten naar mijn begrafenis komen.’

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer