Volledig scherm
De auto is zwaar beschadigd © News United / Jasper Hutten

Achtste autobrand in ruim een maand in Deventer

updateIn Deventer is vermoedelijk opnieuw een auto in de brand gestoken. Afgelopen nacht liep een wagen aan de Frederik van Blankenheimstraat schade op door brand.

De politie gaat in ieder geval uit van brandstichting. Nader onderzoek moet volgens een politiewoordvoerder uitwijzen of de brand is aangestoken. De politie deed zaterdagochtend buurtonderzoek en forensisch onderzoek. 

De uitgebrande auto is van een schoonzoon van een van de buurtbewoners, die anoniem wil blijven.  Volgens hem heeft die met niemand een conflict. Hij hoopt dat de politie iets heeft aan het feit dat de auto niet helemaal is uitgebrand. Dat zou het mogelijk makkelijker maken om er sporen van de brandstichting op aan te treffen. 

Bij brandonderzoek is het vinden van forensisch bewijs vaak ingewikkeld, omdat sporen letterlijk in vlammen opgaan. In dit geval brandde niet volledig uit, maar de schade is groot. De auto zou naar de sloop gaan. 

Achtste

Met de auto die in vlammen opging aan de Frederik van Blankenheimstraat in de Deventer wijk Keizerslanden, brandde de achtste auto in Deventer in zo'n vijf weken. 

Een eerste golf aan branden leek zich in de Deventer wijk de Zandweerd te concentreren, maar de laatste weken verschillen de locaties, tijden en ogenschijnlijk ook de methodes. De recherche doet onderzoek naar de reeks branden in Deventer. De politie communiceert in Deventer al langere tijd terughoudend over autobranden.  

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer