De politie rukte massaal uit naar het Oranjekwartier in Deventer waar buren met elkaar slaags raakten. Uiteindelijk snelde ook de marechaussee te hulp.
Volledig scherm
De politie rukte massaal uit naar het Oranjekwartier in Deventer waar buren met elkaar slaags raakten. Uiteindelijk snelde ook de marechaussee te hulp. © De Vries Media

Achttal nog vast na totaal ontspoorde burenruzie in Deventer

Acht vechtersbazen uit het Deventer Oranjekwartier blijven nog vastzitten voor een burenruzie die zondagavond volledig uit de hand liep in de Prinses Margrietstraat. De marechaussee schoot de politie te hulp toen die met verschillende wagens aanwezig was en zich alsnog bedreigd voelde door de grote groep die op de been was. 

Er raakte een iemand gewond bij de ruzie en is naar het ziekenhuis gebracht. De politie wil niet vertellen hoe diegene gewond is geraakt. De politie wil ook niet ingaan op geruchten dat er geschoten of gestoken zou zijn bij de ruzie. ,,Ook wij hebben nog heel veel vragen, en die worden momenteel onderzocht door ons team", zegt woordvoerder Simone van Dijk. Zo wil de politie ook niet ingaan op vragen of het afsteken van vuurwerkbommen de aanleiding was voor de ruzie. In de buurt gaat ook een gerucht dat een van de bewoners een familie bedreigde met een bijl, waarop de bedreigde familie verhaal is gaan halen.

Vijf mannen en drie vrouwen

De politie kreeg zondagavond rond 18 uur een melding van een burenruzie in en om twee woningen aan de Prinses Margrietlaan. Het ging om een grote vechtpartij waar meerdere personen bij betrokken waren. De uiteindelijk aangehouden mensen zijn tussen de 17 en 51 jaar oud. Het gaat om vijf mannen en drie vrouwen

Agenten kwamen ter plaatse en zagen dat een groot aantal buurtbewoners met elkaar ruzie had.  Verschillende buurtbewoners probeerden de agenten te weerhouden om aanhoudingen te verrichten. Daarop  riepen ze assistentie in om de noodzakelijke arrestaties te verrichten. De militaire agenten die in de buurt waren schoten ook te hulp. 

Het onderzoek is in volle gang. Er leven in de buurt nog veel vragen over wat er precies is gebeurd, beseft de politie. ,,Ook wij hebben nog veel vragen. Momenteel worden de verdachten gehoord, ook getuigen worden gehoord om duidelijk beeld te krijgen van wat er is voorgevallen.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer