Een fietser werpt een blik op de spandoeken tegen het motorlawaai in Deventer. Op de achtergrond de Bergkerk.
Volledig scherm
PREMIUM
Een fietser werpt een blik op de spandoeken tegen het motorlawaai in Deventer. Op de achtergrond de Bergkerk. © Liselotte Kolthof

Actiegroep tegen motorlawaai in Deventer krijgt politieke steun: ‘Je hoort overal het gevroem’

‘Dit is de max!’ ‘Ik wil gewoon kunnen slapen!’ Of: ‘Ik wil gewoon kunnen werken!’ Boodschappen die staan op spandoeken op de Wilhelminabrug en langs de Welle. Deventenaren willen dat er snel iets wordt gedaan aan de ‘herrie’ van motoren. Een flinke groep raadsleden begrijpt die zorgen. ,,Als je niet oppast, ervaar je de geluidsoverlast als iets vanzelfsprekends.’’

6 reacties

 • Ed Win

  10 maanden geleden
  @ Jan Muntinga, dit heeft niet met motorrijders te maken. De afgelopen 30jr er veel meer verkeer. Het verkeer op de brug is aanzienlijk geworden dus ook het geluid. Dus lijkt mij heel erg logisch dat al het verkeer Deventer in komt voor overlast zorgt. Je scheert alles over 1 kam en je hebt de klok horen luiden maar weet niet waar de lepel hangt! Lekker makkelijk van je!! Laten het hebben over een tweede brug! En anders maken we van Wilhelmina brug een fietsbrug van!
 • J.A Tomassen

  10 maanden geleden
  Wel een beetje jammer dat fijnstof hier ook bij gehaald wordt, ik denk dat die paar motoren tegenover al dat andere verkeer maar een druppel op de gloeiende plaat is, of wordt de rest van het verkeer dan ook verboden?
 • H Scheerooren

  10 maanden geleden
  Vorig jaar zelfde tijd kwamen de klagers ook in het geweer. Het is mooi weer en coronacrisis.....je kan overal slakken zout op leggen. De dijkbewoners (Terwolde) willen ook hun rust maar ja sluit je dan alles af? Lijkt me niet want het zijn ook motorrijtuigenbelasting betalers, houders van een kenteken, dus als ze aan de wettelijke norm voldoen krijg je nog een stevige juridische dobber. De wetgever is aan zet door de technische vereisten aan te passen die misschien niet meer van deze tijd zijn.
 • Gols

  10 maanden geleden
  De brug ligt daar nu een kleine 80 jaar, dat een weg geluidsoverlast geeft kan voor geen enkele omwonende een verassing zijn. Daarbij zijn de spandoeken zo geplaatst dat ze bij het oprijden van de brug vanaf de stadskant niet tot nauwelijks te lezen zijn zonder dat de verkeersveiligheid hier onder moet lijden.
 • Hans van den Berg

  10 maanden geleden
  Je kunt er op wachten bij mooi weer. De overlast van motoren en vooral de herrie. In het stuk wordt gesproken over een grens van 70 decibel en over de uitstoot van fijnstof. Ik stel voor dat de Deventer politiek er voor handhaving gaat zorgen. Dit zal helaas betekenen dat ieder motorvoertuig, behalve de elektrische geweerd zullen moeten worden op de Wilhelmina brug. Ik ga zo lekker op de motor weg,hoop dat de spandoeken me niet teveel afleiden, zodat ik mijn aandacht op de weg kan houden!

Deventer