Deventenaren hebben al meerdere keren actie gevoerd tegen de dreigende kap van twee platanen in de Deventer binnenstad. De Deventer Bomenstichting stapte begin dit jaar naar de rechter.
Volledig scherm
PREMIUM
Deventenaren hebben al meerdere keren actie gevoerd tegen de dreigende kap van twee platanen in de Deventer binnenstad. De Deventer Bomenstichting stapte begin dit jaar naar de rechter. © Ronald Hissink / archief

Actiegroep verliest rechtszaak: tien bomen in Deventer binnenstad mogen gekapt worden

De tien bomen op de pleinen rond de Lebuinuskerk mogen worden gekapt. Dat heeft de rechter besloten, in een kort geding dat was aangespannen door de Deventer Bomenstichting. Ondanks hun bezwaren is de gemeente in het gelijk gesteld. De voorzitter van de Bomenstichting laat vrijdagavond weten dat ze in beroep gaan bij de Raad van State.

7 reacties

 • M.G. Blom

  1 jaar geleden
  Lachen met A. Zylstra, maar de meest verstandige reactie komt mijns inziens van Joost Boswijk. En niet alleen omdat die naam in dit verband wel grappig is.
 • Joost Boswijk

  1 jaar geleden
  Het is doodzonde van de bomen en de onwil van de gemeente is stuitend. Dat alles omdat een architect, die ver weg woont, iets heeft verzonnen, dat trouwens weinig origineel is. Maar vergeet de Raad van State. Die kijkt alleen of het een rechtmatig genomen besluit is. En dat is het, hoe onverstandig ook. Richt je energie en geld op kansrijker acties.
 • Marianne Post

  1 jaar geleden
  En zo verdwijnt er weer meer groen en bomen. Fijn dat de gemeente luistert naar haar bewoners, maar niet heus.
 • A de Fries

  1 jaar geleden
  Gelukkig. Weg met die zooi. Verschrikkelijk dat mensen in hete zomers ergens nog wat afkoeling kunnen vinden. En kijk eens wat een werk dit scheelt voor de arme, arme ondernemers die elke dag weer zeker 10 blaadjes van hun tafels moeten vegen. Heb zelfs verhalen gehoord van een hoteleigenaar op het Oude Kerkhof die eens vogelpoep op zijn parasol kreeg; dat gun je toch niemand? En diezelfde vogels, nou ja, die kunnen ook wel ergens anders hun vrolijk gezang laten horen. Ja, dit is sarcasme.
 • Nescio Samsom

  1 jaar geleden
  Arrogantie van de (gemeente Deventer) macht! Leve de vergroening, zuurstof voor de stad! De verantwoordelijke wethouder moet weggestuurd worden! Het is vast dezelfde als van het fietspad bij Mimik.