De politie grijpt in tijdens de demonstratie van klimaatactiegroep Extinction Rebellion bij de A12. (Inzet: deelnemer Janny Kerssies uit Deventer)
Volledig scherm
PREMIUM
De politie grijpt in tijdens de demonstratie van klimaatactiegroep Extinction Rebellion bij de A12. (Inzet: deelnemer Janny Kerssies uit Deventer) © ANP

Actievoerder Janny uit Deventer blokkeerde de A12 en werd gearresteerd: ‘We kregen luid applaus voor onze actie vanaf de brug’

update I Met videoJanny Kerssies uit Deventer protesteerde zaterdag met Extinction Rebellion (XR), door het laatste stukje van de snelweg A12 in Den Haag te blokkeren. Een klimaatactie die onder hoogspanning stond, omdat nog voor de demonstratie zes leden van XR werden opgepakt. Een verslag van een bewogen dag.

45 reacties

 • Jasper Bos

  2 maanden geleden
  @Michel als het altijd zou gaan zoals jij zegt, hadden vrouwen geen stemrecht.
 • Michel de Jong

  2 maanden geleden
  @Jasper Bos nee op de weg zitten heeft ook nul zin. Het is alleen irritant voor anderen, maar de regering zit je daarmee echt niet in de weg. Gelijkgestemden verlies je door je irritant op te stellen. Voor mij geldt bijv. ook: doel is meer dan prima, maar gewoon op een deugdelijke, toegestane manier demonstreren. Maar ik ben wars van het rebelse en anarchistische en meer fan van het democratische proces: de meerderheid beslist. Maar een klein schreeuwend kind krijgt idd ook vaak zijn zin.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Jasper Bos,de gewone Nederlander heeft er wel last van. De middenstand in Den Haag lijdt omzetverlies. Maakt jou niets uit. Als je je gang maar kunt gaan ten koste van medeburgers.
 • Jasper Bos

  2 maanden geleden
  Protesteren waar de regering geen last van je heeft, heeft nul zin. Op die weg zitten wel. En daarom is er nu het plan om 11 maart weer te gaan.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Jasper Bos,waaraan ontleen je het recht om mij de doorgang te beletten? Waaraan ontleen je het recht andermans bezit te bekladden. ER lapt de democratie aan haar laars.

In samenwerking met indebuurt Deventer