Volledig scherm
De A1-afritten Deventer-Oost en Lochem zijn komend weekend dicht. © Ronald Hissink

Afritten A1 Deventer-Oost en Lochem zijn komend weekend dicht

De afslagen op de A1 Deventer-Oost en Lochem zijn komend weekend afgesloten. Dat heeft te maken met de werkzaamheden voor de verbreding van de snelweg.

Vanaf vrijdagavond 21 uur tot maandagmorgen 5 uur 's ochtends zijn de op- en afrit van Deventer-Oost en Lochem afgesloten. Ook de verzorgingsplaats Bolder is dicht.

De afsluiting is nodig omdat de weg wordt geasfalteerd bij Deventer-Oost. Ook past Rijkswaterstaat vangrails aan op het traject Bathmen-Markelo. Omleidingsroutes worden met gele borden aangegeven.

90 kilometer per uur

Rijkswaterstaat werkt vanaf eind januari verder op het traject Bathmen-Markelo op de A1 Apeldoorn-Azelo. De werkzaamheden zijn dan aan de rechterkant van de weg. Om ruimte te maken voor deze werkzaamheden rijdt het verkeer op dit traject in de richting van Deventer via twee versmalde rijstroken. Hier geldt een maximum snelheid van 90 km/h. Medio maart geldt dit voor het verkeer in beide richtingen.

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer