Volledig scherm
PREMIUM
De afvalrekening loopt door landelijke ontwikkelingen volgend jaar flink op in Deventer, maar was zonder diftar en het fanatieke afvalscheiden van de inwoners nog hoger uitgevallen. © archief/ANP

Afvalrekening Deventer huishouden in 2020 met vier tientjes omhoog

Een Deventer huishouden is in 2020 naar verwachting ruim veertig euro meer kwijt aan de vuilnisophaaldienst. Die tegenvaller volgt opvallend genoeg nu de Deventenaar steeds fanatieker afval scheidt. Waarbij inwoners relatief nog maar weinig keren per jaar de kliko met restafval aan de weg zetten of vuilniszak in de ondergrondse container stoppen.

De stijging komt door landelijke ontwikkelingen, aldus het college van B en W en treft meer gemeenten. Belangrijkste oorzaak is dat de kosten voor het ophalen en verwerken van huishoudelijk afval stijgen. Meespeelt de hogere verbrandingsbelasting die het rijk doorberekent, zo gaf wethouder Carlo Verhaar (GroenLinks) gisteravond aan op het stadhuis.

  1. Hoe opiniepeiler Maurice de Hond steeds weer in Deventer moordzaak duikt: ‘Louwes interesseert me niet’
    PREMIUM

    Hoe opiniepei­ler Maurice de Hond steeds weer in Deventer moordzaak duikt: ‘Louwes interes­seert me niet’

    Niemand is zo overtuigd van de onschuld van de veroordeelde Ernest Louwes in de Deventer moordzaak als Maurice de Hond (71). Veroordeeld voor smaad, maar hij gaat onverminderd door. Met ‘nieuw ontlastend bewijs’. Waarom zet de Amsterdamse opiniepeiler jaar in jaar uit zijn carrière op het spel om de Deventer moordzaak? ,,De geschiedenis heeft mij geleerd wat het is om te leven in een staat zonder rechtsorde. Louwes interesseert me niet.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer