Agenten redden leven beknelde bestuurder bij autobrand op A1 bij Bathmen

video & updateSnelweg A1 bij Bathmen is vanochtend afgesloten geweest nadat een auto crashte, op het wegvak tussen Deventer en Hengelo. De wagen vloog na de aanrijding in brand. Politie en brandweer hebben het leven van de beknelde bestuurder maar net kunnen redden. 

Agenten waren als eerste bij de plek van het ongeval en wisten het vuur bij de man vandaan te houden, de toegesnelde brandweer nam dat werk van de politie over en slaagde erin het vuur te bedwingen. 

Inmiddels is weer één rijstrook open, meldt de ANWB. 

De bestuurder van de auto - de wagen heeft een Pools kenteken - reed tegen een mobiele installatie met matrixborden, die verkeer vannacht naar de juiste rijbaan moest verwijzen. Al snel na de botsing vloog de wagen in brand. 

De bestuurder is zwaar gewond naar het ziekenhuis vervoerd. Een gespecialiseerde arts die met de traumaheli naar de A1 was gebracht, is meegegaan in de ambulance waarmee de gecrashte automobilist naar het ziekenhuis is gebracht. 

Omrijden

Verkeer van Apeldoorn naar Hengelo wordt al bij Deventer-Oost bij de snelweg vandaan gehouden. Ook de andere opritten tussen Deventer en voorbij Bathmen zijn afgesloten voor verkeer. Dat moet omrijden via de omleidingsroute die wordt aangegeven met de U-borden. 

Rond half zeven zijn bergers begonnen de auto en de installatie met mobiele matrixborden van de snelweg te halen. De opruimwerkzaamheden kunnen nog tot een uur of acht vanochtend gaan duren. De ochtendspits heeft daar dus nog geruime tijd last van. Ook de andere kant van A1, richting Apeldoorn, heeft verkeer last van opstoppingen: daar gaat het om een kijkersfile. 

Linker rijstrook

De mobiele installatie met matrixborden maakte onderdeel uit van de werkzaamheden rond de verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en Twente. Het gaat om voorbereidende klussen waarvoor de rechter rijstrook moest worden afgesloten . De installatie was de eerste die dat ‘aankondigde’ bij het verkeer en bestuurders erop attent moest maken dat ze naar de linker rijstrook moesten gaan. 

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
Volledig scherm
botsing bathmen © Rens Hulman/NewsUnited
Volledig scherm
botsing bathmen © Rens Hulman/NewsUnited

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

Poll

Gaat Go Ahead Eagles promoveren naar de eredivisie?

Gaat Go Ahead Eagles promoveren naar de eredivisie?

  • Ja! Ik heb er alle vertrouwen in. (66%)
  • Nee, het gaat mis tegen RKC (17%)
  • Ik durf geen voorspelling te doen (17%)
3216 stemmen