Volledig scherm
De dreigende sluiting van het Deventer Speelgoedmuseum komt vanavond aan de orde op het drukbezette Deventer stadhuis. © Ronald Hissink

Ajax-Spurs? Nee, sluiting Speelgoedmuseum beroert Deventer vanavond

Op de avond dat Ajax-Spurs veel mensen bezighoudt, gaat het in Deventer (ook) over de toekomst van bijvoorbeeld het Speelgoedmuseum. Sluiting van het vaste onderkomen aan de Brink dreigt, nu het college van B en W het geld liever besteedt aan andere culturele instellingen en initiatieven in Deventer. Een vernieuwd poppodium Burgerweeshuis zit er voorlopig ook niet in. 

De Deventer gemeenteraad besluit in juni over het cultuurbeleid voor de komende jaren. Vanavond en morgenavond kunnen vertegenwoordigers van de instellingen, betrokkenen en inwoners hun zegje aan de politiek doen. 

Met bijna veertig insprekers is de betrokkenheid erg groot. Er  bleek een extra avond (morgen) nodig. Dat geeft iedereen voldoende tijd en ruimte voor zijn of haar bijdrage.

Op destentor.nl is vanavond en morgenavond een liveblog te volgen, met daarin bijdragen van sprekers die zich druk maken over de toekomstplannen van wethouder Carlo Verhaar (GroenLinks).

Vanavond begint het blog om 20 uur, morgen om 18 u 30.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer