Volledig scherm
Debby Verheijen: ,In dit pand zitten we exact zestig jaar, terwijl Bussink dus aan zijn 425e jaar toe is. Ik dacht: dat gaan we vieren." © FOTO HISSINK

Al 425 jaar een Deventer koekje erbij

Je had al Deventer koek toen Rembrandt nog geboren moest worden. Onvoorstelbaar, 1593! In dat jaar richtte Jacob Bussink zijn bedrijf op, dat anno 2018 nog altijd bestaat. En het floreert.

,,Koekje bij de koffie?" Ja, graag, dat kan hier niet missen, want in de koffie- en theeschenkerij - tevens winkel - van Bussink aan de Brink is koek de 'core business', zoals manager Debby Verheijen het verwoordt. ,,In dit pand zitten we exact zestig jaar, terwijl Bussink dus aan zijn 425e jaar toe is. Ik dacht: dat gaan we vieren."

Geworteld

Met acties voor trouwe klanten én voor kinderen benadrukt Bussink deze week de 'betrokkenheid van het bedrijf bij Deventer en de Deventenaren'. Hoe stevig Bussink is geworteld in de stad, blijkt uit het feit dat dat kleine ingepakte koekje in tal van andere lokale bedrijven wordt geserveerd. En bijvoorbeeld ook uit de samenwerking met koffiebrander Ten Have.

 1. Kleurrijke VVV-baas Hein te Riele beleeft zijn laatste Dickens in Deventer: ‘Na mij een nieuwe malloot’
  PREMIUM
  Video

  Kleurrijke VVV-baas Hein te Riele beleeft zijn laatste Dickens in Deventer: ‘Na mij een nieuwe malloot’

  VVV-directeur Hein te Riele (65) maakte van de stad Deventer een miljoenenattractie. Deventer Op Stelten, De Boekenmarkt en Dickens: het werden events van Europese allure. Dit weekend viert hij zijn laatste Dickens. Te Riele stopt volgend jaar als VVV-baas. De Deventer onderkoning blikt terug en vooruit, zoals alleen hij dat kan: hard, lief, grof, cynisch, opschepperig, teder en ondeugend.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Is Deventer blij met de jubileumkerstboom op de Brink?

Is Deventer blij met de jubileumkerstboom op de Brink?

 • Ja, het is een echte topboom! (87%)
 • Hij kan er zeker mee door. (5%)
 • Deventer verdient een mooier exemplaar. (4%)
 • Deze boom is het aanzien niet waard. (3%)
3426 stemmen