Volledig scherm
Debby Verheijen: ,In dit pand zitten we exact zestig jaar, terwijl Bussink dus aan zijn 425e jaar toe is. Ik dacht: dat gaan we vieren." © FOTO HISSINK

Al 425 jaar een Deventer koekje erbij

Je had al Deventer koek toen Rembrandt nog geboren moest worden. Onvoorstelbaar, 1593! In dat jaar richtte Jacob Bussink zijn bedrijf op, dat anno 2018 nog altijd bestaat. En het floreert.

,,Koekje bij de koffie?" Ja, graag, dat kan hier niet missen, want in de koffie- en theeschenkerij - tevens winkel - van Bussink aan de Brink is koek de 'core business', zoals manager Debby Verheijen het verwoordt. ,,In dit pand zitten we exact zestig jaar, terwijl Bussink dus aan zijn 425e jaar toe is. Ik dacht: dat gaan we vieren."

Geworteld

Met acties voor trouwe klanten én voor kinderen benadrukt Bussink deze week de 'betrokkenheid van het bedrijf bij Deventer en de Deventenaren'. Hoe stevig Bussink is geworteld in de stad, blijkt uit het feit dat dat kleine ingepakte koekje in tal van andere lokale bedrijven wordt geserveerd. En bijvoorbeeld ook uit de samenwerking met koffiebrander Ten Have.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer