Het Boreelplein in Deventer, waar Albert Heijn zich mogelijk zou willen vestigen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Boreelplein in Deventer, waar Albert Heijn zich mogelijk zou willen vestigen. © Pepijn van den Brink

Albert Heijn doet geheimzinnig over mogelijke (extra) supermarkt aan Boreelplein in Deventer

‘Open niet nóg een supermarkt aan het Boreelplein’. Dat appèl doet vastgoedontwikkelaar Arthur Armstrong op het college van burgemeester en wethouder van Deventer. Volgens eigenaar Harm Mensink zou Albert Heijn zich daar willen vestigen.  

 1. Het is voorlopig bloedheet: is dit het begin van de langste hittegolf ooit (record is 18 dagen)? Weerman Mark Wolvenne uit Twello weet het antwoord
  PREMIUM

  Het is voorlopig bloedheet: is dit het begin van de langste hittegolf ooit (record is 18 dagen)? Weerman Mark Wolvenne uit Twello weet het antwoord

  De hittegolf, de eerste van dit jaar, is bijna een feit: morgen wordt het opnieuw tropisch en is de weermijlpaal een feit. En de hitte houdt voorlopig ook nog aan. Zo lang zelfs dat zelfs het record van de langste hittegolf ooit in beeld komt. Wordt het record van 18 dagen (in de bloedhete zomer van 1975) verbeterd? De Twellose weerman Mark Wolvenne duikt op verzoek van de Stentor in de historie, de huidige weersmodellen én denkt het antwoord te weten.
 2. Meerpalen in Deventer, ruw hout in Raalte en bankjes in Zutphen: zo schermen de cafés hun terras af
  PREMIUM

  Meerpalen in Deventer, ruw hout in Raalte en bankjes in Zutphen: zo schermen de cafés hun terras af

  De terrassen zien er steeds mooier uit. Waar in eerste instantie de horeca houtje-touwtje oplossingen bedacht om één ingang voor het terras te creëren, komen er nu steeds chiquere afzettingen. De terrassen zijn helemaal coronaproof. Sterker nog: het zou wat betreft veel horecamensen wel zo mogen blijven. De nieuwe maatregel dat mensen een vaste plek moeten krijgen op het terras is daarmee een fluitje van een cent geworden.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer