Volledig scherm
Het terrein bij de Aldi is met rood-witte linten afgezet. Medewerkers verwachten vanochtend dat de zaak rond twaalf uur weer opengaat. © Bas Klaassen

Aldi Schalkhaar vanmiddag weer open na ramkraak

Het personeel van de Aldi in Schalkhaar verwacht dat de supermarkt na de ramkraak van vanochtend rond 12.00 uur weer geopend is. Boven het appartement wonen vooral ouderen.  Velen van hen sliepen dwars door de brute ramkraak heen.

Bij het opmaken van de schade blijkt dat de ramkraak niet helemaal mislukt is, hoewel een deel van de buit op straat achterbleef. Een andere ijzeren bak met sigaretten en shag is wél verdwenen. Buurtbewoners zagen rond 05.30 een rode Volkswagen Golf wegrijden, zo'n zelfde auto werd rond 06.30 uur aangetroffen op het fietspad aan de Parallelweg in de wijk achter het stadion van Go Ahead Eagles in Deventer.

Geslapen

Boven de Aldi zitten appartementen. Daar wonen vooral ouderen. De oudere dame die op nummer 32 woont, recht boven de Aldi, heeft niks gehoord. ,,Ik ben doof en in het donker zie ik ook niet best. Ik heb helemaal niks meegekregen.'' Ze krijgt bijval van haar buurvrouw, die ook niet geweldig hoort. ,,Heb ik eens heerlijk geslapen, dan krijg je zoiets'', verzucht ze. De familie die daarboven woont, heeft wel een knal gehoord. De man des huizes zag daarna een rode Volkswagen Golf wegrijden. Daarbij viel een ijzeren bak met sigaretten en shag in de haast uit de achterbak.

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
De daders lieten een deel van hun buit achter op straat. © Alex Schokker

Schade

Op de hoek van het aanpalende schoolplein probeert een groepje jongens van een jaar of 10 maar zoveel mogelijk te zien van het hele schouwspel. Twee Aldi-medewerkers wachten ondertussen geduldig op straat tot het technisch onderzoek is uitgevoerd. De medewerkers zijn door het hoofdkantoor van Aldi geïnstrueerd over het te woord staan van de pers: niet te veel prijsgeven. Ook niet over de schade en de waarde van de buit. Sigaretten zijn veel waard, beaamt een vrouwelijke medewerkster. ,,Maar de schade herstellen kost ook veel geld. In die zin hadden ze misschien beter gisteravond kunnen langskomen.''

  1. VVD Deventer wil inzicht in financiën voordat besluit over Viking valt

    VVD Deventer wil inzicht in financiën voordat besluit over Viking valt

    Of de keus nu valt op doorgaan met de Viking of juist stoppen, eerst moet duidelijk zijn wat de feiten en harde cijfers zijn, betoogt Bas Donkers (VVD). Het raadslid van de grootste oppositiepartij heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd meer inzicht te geven in de financiën van dit rampendossier. Volgens de VVD is de Viking technisch en politiek een stuurloos schip. ,,We hebben meer inzicht nodig om een betere koers te bepalen.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

  • Ja, meteen!! (43%)
  • Nee, lekker laten staan!! (23%)
  • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
4321 stemmen