Volledig scherm
Het pand van Aldino Moda aan de Smedenstraat, in het centrum van Deventer. © Google Streetview

Aldino Moda in Deventer maakt doorstart

Aldino Moda, een herenmodezaak aan de Smedenstraat in hartje Deventer, heeft de deuren weer geopend. Eigenaar Hilmi Bulbul meldt dat een investeerder het mogelijk heeft gemaakt om een doorstart te maken. Aldino Moda ging afgelopen zomer failliet. 

Volgens Bulbul is de zaak tijdelijk dicht geweest om ‘alles in orde te kunnen maken’ voor de doorstart. Het eerdere faillissement was door de Belastingdienst aangevraagd, vanwege een grote belastingschuld. ,,Die schuld is weggewerkt, mede dankzij een investeerder. We zitten nog steeds in hetzelfde pand en gaan op dezelfde voet verder”, zegt Bulbul. 

De winkel van Aldino Moda is al sinds begin jaren tachtig van de vorige eeuw gevestigd aan de Smedenstraat. 

 1. Kerstbomenverkoop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’
  PREMIUM
  Poll

  Kerstbomen­ver­koop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’

  Kerstbomen kopen in november worden langzaam steeds gewoner, maar dit en komend weekend zijn toch nog steeds de momenten waarop de verkoop piekt. Het zijn de weken waarin een bedrijf als Tuinland met vestigingen in Zwolle en Wilp zo’n 25 procent van zijn jaaromzet draait. ,,Gelukkig krijgen we geen sneeuw, want dan scheelt ons dat enorm. Dan verkopen we minder bomen”, zegt André Eshuis, die zich namens het bedrijf met de verkoop van de kerstbomen bezighoudt.
 2. Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcarrière bij Heracles door oorlog werd verscheurd
  PREMIUM

  Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcar­riè­re bij Heracles door oorlog werd verscheurd

  ,,Ik ben met de helm op geboren. Er zat een dik vlies om mijn hoofd, sommige mensen geloven dat je dan helderziend bent. Daar doe ik niet aan mee, maar ik luister wel naar mijn gevoel. Dat heeft me in de oorlog een paar keer van de dood gered.’’ Henk Obermeijer uit Hardenberg is dankzij die ‘meevallers’ inmiddels 95 jaar jong, tijd om zijn memoires in boekvorm uit te geven.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer