Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie van het DCO IJsselstation, zoals de initiatiefnemer dat voor ogen heeft. © DCO

Alternatief plan voor ‘pluktuin’ op oude ijsbaanterrein in Deventer

De locatie van de oude ijsbaan in Deventer moet niet gaan dienen als een grote pluktuin, maar zich ontwikkelen tot het DCO IJsselstation. Dit vindt althans ondernemersfamilie De Croon. Zij heeft een plan ingediend dat bestaat uit onder meer een ultramodern tankstation, een wasstraat, een horecagelegenheid met 150 à 200 zitplaatsen en dakterras én een logistiek centrum. 

Met gebruik van zonnepanelen, waterrecycling en warmtepompen zet De Croon ook nadrukkelijk in op duurzaamheid. Die duurzaamheid is een van de punten die de gemeente zeker aanspreken in het plan, zegt woordvoerder Maarten-Jan Stuurman in een reactie. ,,Er zitten wel meer zeer aantrekkelijke aspecten aan. Het is een serieus plan waarover we zeker met de initiatiefnemer in gesprek gaan.”

  1. Overlevers houden hun eigen 
pensioenmanifestatie in Deventer
    PREMIUM
    video

    Overlevers houden hun eigen pensioen­ma­ni­fes­ta­tie in Deventer

    Actie, en wel in hun eigen stad. Niks naar Arnhem of Den Haag om te protesteren zoals de rest van Nederland. Ze zijn niet voor niets de Deventenaren die alle discussie aanzwengelen. Die bij Lodewijk Asscher aan tafel zitten. Geen haar op hun hoofd die er aan denkt om elders actie te voeren. Dus staan ze samen met tientallen anderen op het Grote Kerkhof. Alwaar de linkse politici het hartgrondig met ze eens zijn: het is genoeg geweest.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer