Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie van het DCO IJsselstation, zoals de initiatiefnemer dat voor ogen heeft. © DCO

Alternatief plan voor ‘pluktuin’ op oude ijsbaanterrein in Deventer

De locatie van de oude ijsbaan in Deventer moet niet gaan dienen als een grote pluktuin, maar zich ontwikkelen tot het DCO IJsselstation. Dit vindt althans ondernemersfamilie De Croon. Zij heeft een plan ingediend dat bestaat uit onder meer een ultramodern tankstation, een wasstraat, een horecagelegenheid met 150 à 200 zitplaatsen en dakterras én een logistiek centrum. 

Met gebruik van zonnepanelen, waterrecycling en warmtepompen zet De Croon ook nadrukkelijk in op duurzaamheid. Die duurzaamheid is een van de punten die de gemeente zeker aanspreken in het plan, zegt woordvoerder Maarten-Jan Stuurman in een reactie. ,,Er zitten wel meer zeer aantrekkelijke aspecten aan. Het is een serieus plan waarover we zeker met de initiatiefnemer in gesprek gaan.”

  1. Basisschool in Bussloo verlost van jeukrupsen dankzij actie van vader en hovenier
    PREMIUM

    Basis­school in Bussloo verlost van jeukrupsen dankzij actie van vader en hovenier

    Een betrokken vader heeft eraan bijgedragen dat leerlingen van basisschool St. Martinus in Bussloo weer zonder angst voor jeukrupsen kunnen buitenspelen. De man, die anoniem wil blijven, regelde dat een hoveniersbedrijf gisterochtend een flink aantal nesten uit eiken bij school verwijderde. Daarvoor had een handvol leerlingen jeukklachten en gisteren bleven twee kinderen thuis, omdat ze ziek waren door brandharen van de rups.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer