De Wienpreuverinnen uit Holten - hier begin dit jaar hossend in Markelo - komen woensdag bij de aftrap van het carnavalsjaar met een heuse glossy op de proppen. Gratis, huis-aan-huis verspreid.
Volledig scherm
PREMIUM
De Wienpreuverinnen uit Holten - hier begin dit jaar hossend in Markelo - komen woensdag bij de aftrap van het carnavalsjaar met een heuse glossy op de proppen. Gratis, huis-aan-huis verspreid. © Archieffoto Liselotte Kolthof

Alternatieve carnavalsopening op elfde van elfde: glossy door Holtense brievenbussen en online proosten in Deventer

Woensdag is het de elfde van de elfde. Normaal gesproken de bruisende start van het carnavalsjaar. Maar vanwege corona zal er geen gehos zijn en zal er misschien alleen in huiselijke kring ‘Alaaf!’ worden geroepen. Wat gaan de carnavalsverenigingen in Deventer, Holten, Raalte en Wilp doen? Laten zij 11 november geruisloos passeren of hebben ze een alternatieve festiviteit in petto?

 1. Modehuis Schräder maakt plaats voor Deventer boekenstrijd: ‘Ziel en zaligheid gestopt in deze plek’
  PREMIUM

  Modehuis Schräder maakt plaats voor Deventer boeken­strijd: ‘Ziel en zaligheid gestopt in deze plek’

  Het wordt boekenbal in de Lange B.; Deventer boekhandel Praamstra verhuist naar die straat en komt pal naast concurrent Broekhuis. In de schaduw van dat nieuws is de vraag: wat gaat dat andere Deventer instituut doen? Modehuis Schräder, ruim 190 jaar oud liefst en nu nog op de plek van straks Praamstra gevestigd. ,,We worden sinds het nieuws bekend is, overstelpt met reacties en de wildste verhalen gaan rond.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Sneeuw in Nederland: zo ziet dat eruit
  Play

  Sneeuw in Nederland: zo ziet dat eruit

 2. Flinke rookontwikkeling bij brand die garage Putten verwoest
  Play

  Flinke rookontwik­ke­ling bij brand die garage Putten verwoest

Deventer