André Koekkoek in Okkenbroek bij gemaal Espelo, een van de vele installaties in het Sallandse landschap waarmee hij aan de 'waterknoppen' draait.
Volledig scherm
PREMIUM
André Koekkoek in Okkenbroek bij gemaal Espelo, een van de vele installaties in het Sallandse landschap waarmee hij aan de 'waterknoppen' draait. © Liselotte Kolthof

André Koekkoek geniet van verfijnd watersysteem in Salland: ‘Daar hebben we nu profijt van’

Het grondwaterpeil in delen van Salland is nog steeds laag, ondanks de vele regen die gevallen is. Gebiedsbeheerder André Koekkoek van Waterschap Drents Overijsselse Delta doet er alles aan om zoveel mogelijk water naar de hogere delen te krijgen. ,,We kunnen het water niet opstuwen richting alle watergangetjes die daar zijn.’’

 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.
 2. Clubiconen over hun IJsselderby-gevoel: ‘De haat bij Go Ahead zit dieper dan bij PEC Zwolle’
  PREMIUM

  Clubiconen over hun IJsselder­by-ge­voel: ‘De haat bij Go Ahead zit dieper dan bij PEC Zwolle’

  De spanning bij de spelers van Go Ahead Eagles en PEC Zwolle neemt toe, de supporters tellen de uren af naar zondagmiddag 12.15 uur. De IJsselderby is de wedstrijd van het jaar in de eredivisie voor Deventer en Zwolle. Herkenbaar, zeggen de clubiconen van Go Ahead en PEC, al is er veel veranderd sinds zij aan de aftrap stonden. Over rivaliteit, sportieve druk en de hegemonie aan de IJssel.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer