Volledig scherm
PREMIUM
De rechtbank in Arnhem © ANP

Apeldoorners beticht van moderne slavernij

PremiumHebben twee broers uit Apeldoorn (39 en 43 jaar) zich schuldig gemaakt aan het vijf jaar lang uitbuiten van een verstandelijk beperkte man in hun restaurants in Deventer? Of is er helemaal geen sprake van ‘moderne slavernij’ zoals de mannen wordt verweten en heeft het slachtoffer zichzelf in de nesten gewerkt door schulden bij hen op te bouwen door drankmisbruik?

De rechtbank in Arnhem boog zich gisteren over de zaak. De jongste verdachte was aanwezig en ontkende de uitbuiting en de mishandeling en bedreiging van het slachtoffer. De oudste verdachte, die vaker met justitie in aanraking kwam, is spoorloos. Na zijn schorsing vertrok hij met toestemming van de reclassering voor vakantie naar Turkije, maar keerde nooit terug. Zijn raadsman was wel op de zitting.

 1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

  Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

  Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.
 2. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
  Jouw regionieuws gemist?

  Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

  De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

 • Ja, meteen!! (44%)
 • Nee, lekker laten staan!! (22%)
 • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
3522 stemmen