De andere kant van de vroegere Vispoort tussen Hofstraat en IJssel. Links restaurant 't Arsenaal en daarachter de parasols van grandcafé Dikke van Dale.
Volledig scherm
PREMIUM
De andere kant van de vroegere Vispoort tussen Hofstraat en IJssel. Links restaurant 't Arsenaal en daarachter de parasols van grandcafé Dikke van Dale. © Deventer Verhaal/Panoptes Heritage

Archeologen brengen vroegere Deventer tot leven in 3D

3D-archeologen Maarten Sepers en Kim van Straten van Panoptes Heritage uit Deventer werken momenteel aan driedimensionale beelden van de Deventer Waag en de droge gracht die in vroeger tijden op de plek van het Waaggebouw liep.

 1. Roel Weijenberg uit Twello beleeft dankzij Neowise het weekend van zijn leven met ook een ‘komeet-party’
  PREMIUM

  Roel Weijenberg uit Twello beleeft dankzij Neowise het weekend van zijn leven met ook een ‘ko­meet-par­ty’

  Het enthousiasme danst door zijn stem als Roel Weijenberg spreekt over de nachten die hij doorbracht met komeet Neowise. De hobby-sterrenkundige uit Twello slaapt maar weinig omdat hij de ‘once in a lifetime’- kans heeft om deze weken dit bijzondere verschijnsel mee te maken. In de nacht van vrijdag op zaterdag deed hij dat met zijn 11-jarige zoon: ‘Dat was een echt vader-zoonmoment!’
 2. Politieagent Henk de Man is de negatieve beeldvorming beu: ‘Wij zijn juist heel empathisch’
  PREMIUM

  Politie­agent Henk de Man is de negatieve beeldvor­ming beu: ‘Wij zijn juist heel empathisch’

  Zijn bericht op Facebook bracht een storm aan reacties teweeg. Politieman Henk de Man (61) - een bekende kop in Deventer en Salland - postte op zondag 28 juni een lang en persoonlijk relaas. Daarin windt hij zich op over de negatieve beeldvorming over de politie en zegt hij juist ongelooflijk trots te zijn op zijn werk. De Mans bericht leverde al ruim 10.000 - bijna louter positieve - reacties op. De geboren Zutphenaar wil zijn hartenkreet graag toelichten in een persoonlijk verhaal.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer