Volledig scherm
PREMIUM
De andere kant van de vroegere Vispoort tussen Hofstraat en IJssel. Links restaurant 't Arsenaal en daarachter de parasols van grandcafé Dikke van Dale. © Deventer Verhaal/Panoptes Heritage

Archeologen brengen vroegere Deventer tot leven in 3D

3D-archeologen Maarten Sepers en Kim van Straten van Panoptes Heritage uit Deventer werken momenteel aan driedimensionale beelden van de Deventer Waag en de droge gracht die in vroeger tijden op de plek van het Waaggebouw liep.

Ze doen dat in opdracht van museumorganisatie Deventer Verhaal. Eerdere 3D-beelden van al of niet verdwenen bouwwerken zijn momenteel te zien op de huidige historische tentoonstelling in Museum De Waag. De 3D-beelden van de Waag en andere gebouwen zijn waarschijnlijk te zien op de volgende historische tentoonstelling over Deventer, volgend jaar in de Waag. Ze laten bijvoorbeeld zien hoe de Waag er zonder het later aangebouwde bordes uitzag. Maar maken ook beelden van de droge gracht die er in de tijd van de Vikingen op die plek lag. De dichtgegooide gracht zorgde er later voor dat het Waaggebouw scheef kwam te staan.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer