De hoge energiekosten drukken zwaar op het huishoudboekje van minima. Daarom krijgen zij een tegemoetkoming van 800 euro.
Volledig scherm
PREMIUM
De hoge energiekosten drukken zwaar op het huishoudboekje van minima. Daarom krijgen zij een tegemoetkoming van 800 euro. © ANP/ROB ENGELAAR/dS

Armoedeminister niet blij met deze gemeenten: zij keren energietoeslag voor lage inkomens in termijnen uit

WAT DOET JOUW GEMEENTE?Armoedeminister Carola Schouten is niet blij met gemeenten zoals Deventer, Raalte, Meppel en Bronckhorst. Zij keren de energietoeslag voor inwoners met een laag inkomen uit in twee termijnen. Dat is ‘niet in de geest’ van de regeling aldus het ministerie van Sociale Zaken.

26 reacties

 • Sina Hogeboom

  11 maanden geleden
  R.Stegeman niet alleen in Deventer ook in Raalte doen ze dat in twee termijnen.Ja Jos Zoet mensen kunnen niet meer nadenken dan maar gelijk naar de energie maatschappij.Want mensen met een laag inkomen zijn ook zo dom.Niet normaal Joh!
 • Robbert Scholten

  11 maanden geleden
  Ik vind het idioot om zelf invulling te geven aan betaling energietoeslag in twee termijnen,ik snap het wel maar hè klopt niet,
 • Geert Wagenaar

  11 maanden geleden
  Toch kan ik mij voorstellen dat gemeentes hiervoor kiezen. Sommigen mensen kunnen gewoon niet met geld omgaan. Anderen zijn echt straatarm (daar mag de politiek zich echt druk om maken) en van een gemiddelde minister kan en mag je niet verwachten dat ze echt weten wat armoede is.
 • May May

  11 maanden geleden
  Je weet waarvoor je de toelage krijgt dus simpelweg ook dááraan besteden. Zou iedere volwassene gewoon zélf moeten kunnen. In veel gemeenten is er nog steeds niet uitbetaald hoor. Eind mei hopen ze daar eens mee te beginnen.
 • Saskia Leeuwen

  11 maanden geleden
  Niet alleen in gedeelten maar ook voor mensen die een laag inkomen hebben wordt het moeilijk gemaakt. Zij moeten het zelf aanvragen en moeten zoveel stukken aanleveren dat je vanzelf wel afhaakt. Dit is in de omliggende gemeenten beter geregeld. Ook hier zou de minister eens kritisch naar moeten kijken.

In samenwerking met indebuurt Deventer