Volledig scherm
De politie leidde het verkeer naar het terrein naast het voormalige pand van Roto Smeets. © Rens Hulman

Arrestatie en 50 boetes bij grote verkeerscontrole in Deventer

Bij een grote verkeerscontrole in Deventer zijn vandaag 50 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende veelal technische mankementen en overtredingen. De politie controleerde in totaal 106 voertuigen; naast auto's en busjes ook scooters en snorfietsen.

Op verschillende invalswegen pikte de politie voertuigen op die naar de controleplek naast de voormalige Roto Smeets-drukkerij werden gebracht. Ook werd op kenteken gecontroleerd om te kijken of bestuurders nog boetes open hadden staan.

Eén bestuurder, een 39-jarige man, moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij met 112 kilometer per uur over de Zutphenseweg reed. Hier is slechts 50 is toegestaan. Een ander werd bekeurd voor een te hoog alcoholpromillage en kreeg een rijverbod. Eén bestuurder had nog een openstaande boete van 1000 euro en één persoon werd aangehouden omdat hij gesignaleerd stond.

Bij de controle was ook een rollenbank aanwezig. Acht scooters en snorfietsers bleken opgevoerd te zijn. 

  1. Nul procent van de mensen met beenmergfibrose is er nog na 25 jaar, behalve Johan uit Holten
    PREMIUM

    Nul procent van de mensen met beenmergfi­bro­se is er nog na 25 jaar, behalve Johan uit Holten

    Annemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Johan Jansen (76) uit Holten vergelijkt zijn leven met een voetbalwedstrijd. De verlenging heeft hij al lang uitgespeeld, nu zit hij in de strafschoppenfase. Jansen wil graag zijn verhaal vertellen, omdat hij een boodschap heeft. ‘Als ik straks dood ben, moeten de mensen echt niet met lange gezichten naar mijn begrafenis komen.’

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer