ArtEZ-Docente Linda Olthof werd, evenals haar zoontje, dood aangetroffen in een appartement in Queens New York.
Volledig scherm
ArtEZ-Docente Linda Olthof werd, evenals haar zoontje, dood aangetroffen in een appartement in Queens New York. © ANP

ArtEZ: 'Dood Linda
ingeslagen als een bom'

Op de theater- en dansafdeling van Hogeschool ArtEZ is met ontzetting gereageerd op de dood van docente op Linda Olthof en jaar zoontje Jimmy uit Deventer. Zij werd in New York doodgeschoten, vermoedelijk door haar ex-man.

 ,,We zijn met z'n allen ontsteld, wat een tragedie, wat een groot drama - het is nauwelijks te bevatten", zegt Marieke Lam namens de school in Arnhem. De opleiding ligt stil in de zomerweken, maar alle mededocenten en alle leerlingen van de beide opleidingen waar actrice Linda Olthof haar lessen gaf hebben inmiddels persoonlijk bericht ontvangen en volgens Lam stromen de vele reacties inmiddels binnen. 

Afscheiddienst

Linda Olthof was geliefd op school waar ze rond 2008 met enkele lessen begon en de laatste jaren een vaste aanstelling had. Ze gaf ze zowel aan beginnende acteurs als dansers 'dynamische trainingen' - bewegingsleer en het aanleren van een goede houding. ,,Het is hier werkelijk ingeslagen als een bom, we wensen de familie en nabestaanden allemaal heel veel sterkte". Inmiddels wordt op school nagedacht op welke wijze er kan worden bijgedragen aan een afscheidsdienst. ,,Maar we laten dat helemaal afhangen van de familie". 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer