Volledig scherm
PREMIUM
Johan Grobbee (links) en bouwkundige Jan Daggenvoorde (rechts) bij de pastorie in Deventer. Het dak bevat wel asbest, maar de komende tijd is vervanging nog niet aan de orde. © FOTO HISSINK

Asbestverbod van tafel. Gingen gemeenten als Deventer en Lelystad niet té voortvarend te werk?

Twijfel en onduidelijkheid heersen nu het verbod op asbestdaken is gesneuveld in de Eerste Kamer. Gingen gemeenten als Deventer en Lelystad niet té voortvarend te werk door bewoners al actief aan te sporen asbest te laten verwijderen? Onafhankelijk asbest-expert Gerwin Lensink uit Eerbeek: ,,We hebben onszelf de kop gek laten maken.”

Met gefronste wenkbrauwen opende vice-voorzitter Johan Grobbee van de Heilige Lebuinusparochie in Deventer en Salland een aantal maanden geleden een brief van de gemeente Deventer. De strekking? De daken van alle kerkgebouwen van de parochie in de gemeente zitten naar alle waarschijnlijk vol met asbest. Het zou gaan om duizenden vierkante meters verontreinigde daken, aldus de gemeente die aanspoorde om de daken asbestvrij te laten maken.

  1. Feesten bij Deventer Buitensociëteit mag op voorwaarde van extra maatregelen
    PREMIUM

    Feesten bij Deventer Buitenso­cië­teit mag op voorwaarde van extra maatrege­len

    De Deventer Buitensociëteit in Steenenkamer krijgt een omgevingsvergunning zodat zij de feestactiviteiten kan blijven voortzetten. Het Voorster college heeft het verzoek van buurtbewoners om handhavend op te treden tegen de Buitensociëteit wegens geluidsoverlast en illegale activiteiten afgewezen. Het college eist wel dat het bedrijf van wethouder/ondernemer Arjen Lagerweij maatregelen treft om de overlast te minimaliseren.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer