In mei vorig jaar installeerde Auping een machine om mondkapjes te produceren.
Volledig scherm
PREMIUM
In mei vorig jaar installeerde Auping een machine om mondkapjes te produceren. © FOTO HISSINK

Auping uit Deventer betaalt 1,2 miljoen uit eerste steunpakket terug, al had het dat geld mogen houden

Het Deventer bedrijf Auping betaalt de 1,2 miljoen euro staatssteun terug die het kreeg in de beginperiode van de coronacrisis. De beddenproducent had het geld mogen houden, maar vindt dat het daarmee tegen de geest van de noodwet in zou handelen. 

4 reacties

 • Dick Ellenbroek

  3 maanden geleden
  Prachtig, integer en top, goed voorbeeld doet hopelijk goed volgen..
 • J.A. Faddegon

  3 maanden geleden
  Prima actie van een prachtig Deventer bedrijf!
 • Eddy Scheffer

  3 maanden geleden
  Tsja, ook als oud-manager bij Auping wordt je weer even helemaal blij van dit nobele gebaar. Nog niets aan ethische normen en waarden verloren in al die jaren, chapeau!
 • Albert

  3 maanden geleden
  Klasse Auping! Dat is nog eens integriteit.
 1. Minimarkt Wilp is cement van het dorp en mag niet verdwijnen, waarschuwen de bedenkers

  Minimarkt Wilp is cement van het dorp en mag niet verdwijnen, waarschu­wen de bedenkers

  De supermarkt is al zes jaar weg en in april sloot de enige snackbar van Wilp de deuren. Er is nu alleen nog een bakker in het dorp. Sinds januari is er de minimarkt bij het dorpshuis, maar daar wordt de toeloop al minder. De Belangenvereniging Wilp waarschuwt de bewoners vooral te blijven komen. ,,We zien alleen maar blije gezichten, het is goed voor de saamhorigheid in het dorp. Dit mag niet verdwijnen.”
 2. Oud-spelers GA Eagles werpen blik op EK voetbal: ‘Discussie Malen en De Roon is nu voorbij, Dumfries zou ik eruit halen’
  PREMIUM

  Oud-spe­lers GA Eagles werpen blik op EK voetbal: ‘Discussie Malen en De Roon is nu voorbij, Dumfries zou ik eruit halen’

  De groepsfase van het Europees kampioenschap voetbal nadert zijn einde. De eenvoudige plaatsing voor de achtste finale van Nederland, sterke optredens van toernooifavorieten Duitsland, Italië en België. Hoe kijken oud-spelers van Go Ahead Eagles met een Oranje-verleden aan tegen de EK-ontwikkelingen? Het Oranje van Frank de Boer kan Dick Schneider wel bekoren. De 73-jarige Deventenaar speelde zelf elf interlands en voorzag al voor dit EK een finaleplek voor Nederland.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer