Jan-Joost Bosman van Auping ontvangt van staatssecretaris Stientje van Veldhoven de prijs.
Volledig scherm
Jan-Joost Bosman van Auping ontvangt van staatssecretaris Stientje van Veldhoven de prijs. © Eigen foto

Auping wint award
voor circulair matras

De bedden- en matrassenfabrikant Auping heeft de Circular Award Business gewonnen. Het bedrijf uit Deventer verwierf de prijs voor het volledig circulaire matras ‘Revive’, dat het met DSM-Niaga heeft ontwikkeld. Alle materialen in het matras zijn volgens Jan-Joost Bosman, CEO bij Auping, geschikt voor hergebruik in een nieuw matras.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer