Auto crasht en vliegt in brand na nachtelijke achtervolging in Deventer

VideoDe politie heeft vannacht in Deventer een man aangehouden na een achtervolging waarbij meerdere politievoertuigen betrokken waren. Die achtervolging eindigde in een crash nadat de bestuurder de macht over het stuur verloor. Hij moest gewond naar het ziekenhuis worden gebracht.

Het incident speelde zich vannacht af op de N337 tussen Olst en Deventer. Nadat de vluchtende automobilist Deventer met hoge snelheid was binnengereden, kwam er rond 01:30 uur een einde aan de achtervolging. Hier verloor hij namelijk de macht over het stuur, waarna het voertuig tegen een boom knalde.

Als gevolg van die crash vloog de auto in brand. De aanwezige agenten hebben de bestuurder uit zijn auto gehaald en met brandblussers het vuur proberen te doven. De brandweer kwam voor assistentie ter plaatse. Nadat de brand was geblust, kon de bestuurder worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Hoe ernstig zijn verwondingen zijn, is niet bekend. 

De auto kwam na de crash tegen een boom tot stilstand.
Volledig scherm
De auto kwam na de crash tegen een boom tot stilstand. © Rens Hulman

Lange afsluiting 

De weg waar de crash plaatsvond, werd rond 02:00 uur vannacht afgesloten en bleef enkele uren dicht. Pas iets voor 07:00 uur ging deze weer open. In de tussentijd werd er door de politie onderzoek gedaan en werd het zwaar beschadigde voertuig geborgen. Waarom de politie de achtervolging naar de man had ingezet, is nog niet duidelijk. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer