Volledig scherm
Een auto op de IJsseldijk bij Olst moest vanmiddag worden afgevoerd © Rens Hulman/News United

Auto en doos eieren total loss bij ongeval op IJsseldijk bij Deventer

Een bestuurder van een Volkswagen is maandagmiddag met de schrik vrij gekomen toen hij op de IJsseldijk tussen Deventer en Olst met zijn auto over de kop sloeg. Het voertuig kan echter worden afgeschreven. Net als een doosje eieren dat door de auto vloog en de ruiten onder een lading struif bedekte.

Bij het ongeval op de N337 kwam vanuit de richting Olst een auto aanrijden die bij de Sallandsweg linksaf wilde slaan. Daarbij zag de bestuurder vermoedelijk de Volkswagen over het hoofd. Die raakt de achterkant van zijn tegenligger, sloeg over de kop en eindigde op de zijkant tegen de dijk.

Auto's zwaar gehavend

Politie kwam ter plaatse, en ook een ambulance. Hulpverleners controleerden de bestuurders, maar die liepen geen noemenswaardig letsel op. Beide auto's waren niettemin zwaar gehavend. Zo barstte de achterruit van de Volkswagen eruit en in dat voertuig begaf ook een doosje eieren het. De eieren vlogen door de auto, waardoor de ramen - op de achterruit na - onder de struif kwamen te zitten. De weg was rond 18.00 uur weer vrij voor verkeer.    

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer